Pe datele de 9 – 13 mai, 4 elevi și 2 profesori ai Liceului „Regina Maria” din Dorohoi au făcut parte din a treia activitate transnațională de învățare, predare și formare împreună cu parteneri din 5 școli europene, în cadrul proiectului Erasmus+ „DIGISTORIES OF GENERATION Z”, număr de referință 2020-RO01-KA229-079782_1.

Despre concurs

Conform dorohoinews.ro, având ca obiectiv principal îmbunătățirea competențelor digitale ale elevilor și dezvoltarea unor practici inovative în era digitală curentă, proiectul încurajează comunicarea interculturală și își urmează metodele de inițiere a elevilor cu privire la cultura națională și europeană.

Școli din Irlanda, Italia, Turcia, Bulgaria, Spania și România muncesc cot la cot la acest proiect pentru susținerea patrimoniului cultural european, incluziunea persoanelor defavorizate, dezvoltarea abilităților sociale prin lucrul în echipe multiculturale, promovând limba engleză și dezvoltarea dimensiunii europene a școlilor.

Asumându-și o atitudine interogativă, elevii s-au implicat cu plăcere, în activitățile mobilității, care au fost organizate la Liceul Aydin Bil College, Aydin, Turcia, într-o comunitate necunoscută, cu o cultură milenară.

Tema concursului

Tema mobilității a fost un subiect de actualitate, care stârnește interesul tuturor – „Cultural heritage”, cu accent pe descoperirea asemănărilor și diferențelor dintre culturile implicate în proiect. Elevii s-au implicat în diferite workshop-uri și au lucrat împreună pentru a produce prezentări pe această temă, învățand să utilizeze diferite instrumente digitale : Canva, WordPress. De asemenea, aceștia au avut opotunitatea de a vizita locuri încântătoare precum: Aydin Archaeological Museum, Ephesus Ancient City, Sirince Village, Aphrodisias Ancient City și Kusadasi .

Activitățile au susținut elevii spre a descoperi și aprecia Patrimoniul cultural al Turciei și al celorlate țări partenere, care este reprezentat de un mozaic bogat și divers de expresii culturale și creative, o moștenire lăsată de generațiile anterioare  pentru cele viitoare. Acesta include situri naturale, construite și arheologice, muzee, monumente, opere de artă, orașe istorice, opere literare, muzicale și audiovizuale, precum și cunoștințele, practicile și tradițiile cetățenilor europeni.

Mai multe despre proiect aici.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.