Premieră în România! Şcoala Gimnazială “Tudor Arghezi” din Bucureşti a luat hotărârea ca elevii să învețe în aer liber. Este prima școală din țară care face acest pas și este de apreciat și de lăudat.

Mese, bănci și tablă de scris în aer liber

Școala “Tudor Arghezi” din București a decis să realizeze orele în aer liber. Instituția a scos mesele, băncile, tabla de scris, chiar și mocheta afară, iar elevii sunt foarte bucuroși, deoarece ar studia non-stop în natură.

Scaunele și mesele sunt pierdute printre copacii abia înfloriți. Întreg proiectul a costat 3.000 de lei, iar banii au provenit de la un concurs de reciclare, după ce școala a reușit să obțină locul I.

Spațiul a fost amenajat în cele două săptămâni de vacanță cu sprijinul părinților elevilor de la şcoala Tudor Arghezi din Capitală.

Ora de geometrie în aer liber

Copiii de clasa a IV-a au avut parte de prima oră de geometrie în aer liber.

“Am pus mocheta, după care am vopsit băncuţele şi mesele, pentru că am zis să le dau cu o vopsea specială pentru ploaie, să reziste mai mult timp. Am cumpărat acea perdea pe care am pus litere de plastic, să fie un pic mai veselă”, a spus Georgeta Şerban, învăţătoare, potrivit antena3.ro.

Ministerul Educației încurajează acest tip de ore, în aer liber, dar numai în ”săptămâna verde” ,unde copiii discută și învață despre natură și schimbările climatice.

Cu toate acestea, acest tip de școală ar trebuie încurajat nu doar în ”săptămâna verde”, ci și în timpul săptămânilor normale de școală, deoarece, cu siguranță elevii vor fi atrași și vor fi mult mai relaxați atunci când totul se desfășoară în aer liber. Așadar, nu ezitați să vă scoateți elevii în aer liber ca să învețe și să profite de vremea frumoasă din ultimele săptămâni de școală.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.