Klaus Iohannis a promulgat legea! Președintele României a dat o lege prin care elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi în învățământul dual vor beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare.

Vești bune pentru elevi

Veștile bune pentru elevi vin în lanț. Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi elevii din învățământul dual vor avea parte de o masă caldă gratuită în cantinele școlare.

Potrivit actului normativ, se pare că aceștia pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering, dar şi de cazare gratuită în internatele şcolare.

Cine beneficiază de aceste gratuități

Așadar, potrivit actului normativ semnat de Klaus Iohannis, elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani, vor beneficia de masă și cazare gratuite în internatele școlare. Cheltuielile urmează să fie asigurate de bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz.

„Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare.

Cheltuielile pentru cazarea şi masa acestora se pot asigura, în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie şi din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora”, se arată în lege.

Elevii din întreaga Românie au parte de foarte multe beneficii în ultimul timp. Pare că sistemul nostru de învățământ se îndreaptă cu pași înceți, dar siguri către modernizare. Avem elevi cu rezultate foarte bune la diferite olimpiade naționale și internaționale, precum și profesori mult mai determinați să facă treabă și să ajute elevii. Încă o dată o spun, pare că pandemia a adus cu ea și sete de cultură, de noutate.

CITEȘTE ȘI – 5 Beneficii Reale Ale Programului Erasmus+ Extrase Din Experiențele Studenților

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.