Elevii din Suceava vor fi transportați cu microbuze electrice. Primăria dorește să cumpere mai multe vehicule de acest tip și să extindă proiectul pentru ca toți elevii să beneficieze.

Copiii din zonele de perfierie a orașului Suceava vor avea un traseu stabilit, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să-i ducă sau să îi ia de la școală. Această măsură aduce un dublu beneficiu: orașul nu va mai fi atât de aglomerat, iar poluarea va fi redusă. Mai mult de atât, părinții nu-și vor mai pune veșnica problema: Cine să ducă copilul la școală și cine să îl ia.

Proiectul se va extinde

Dat fiind faptul că este de succes, primarul va face tot posibilul ca să implementeze și alte rute prin accesarea fondurilor PNRR pentru ca toți elevii să beneficieze de transport.

Ce spune primarul Sucevei

“Un proiect important pe care vrem să-l implementăm este cel de achiziționare de mijloace electrice electrice de transport – microbuze, pentru școli. Ne dorim să transportăm elevii din zonele periurbane ale orașului, cum ar fi Burdujeni-Sat, Laniște, Ițcani, Aleea Dumbrăvii, la școlile unde învață.

Vrem să luăm 4-5 microbuze electrice prin PNRR. Acest lucru l-am făcut cu autobuzele municipalității anul trecut, când am transportat copiii din anumite zone ale orașului la școală. A fost benefic și pentru fluidizarea traficului pentru că părinții nu au mai mers cu mașinile la școală. Vom depune proiect prin PNRR și sperăm să reușim, chiar dacă finanțarea se adresează preponderent zonelor rurale”, a transmis Ion Lungu, primarul Sucevei.

Programul este de succes

Programul a început în septembrie anul trecut pe ruta strada Putnei – Școala Gimnazială nr. 10. Elevii sunt preluați din zona în care locuiesc, iar la finalul orelor sunt aduși acasă. După ce proiectul a fost de un succes răsunător, s-a mai introdus o nouă rută care ajungea pe Aleea Dumbrăvii și în cartierul La Stejari.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.