La Programul Educativ Internațional „Space Exploration Program 2022”, au participat elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți, unde au învățat despre tehnologia sateliților artificiali de la specialiști din India.

Profesorul coordonator a fost Mirela Chidon-Frunză care i-a susținut pe elevi și i-a îndrumat în cadrul programului.

Peste 100.000 de copii din peste 50 de țări au beneficiat de program

Începând cu anul 2020, la acest program au participat peste 100.000 de copii din peste 50 de țări din întreaga lume.

Mai mulți experți din Gaya Bihar, India de la Dreams Of Young Minds Foundation (IDYM), le-au prezentat copiilor noțiuni de bază ale educației spațiale despre sateliți și rachete, folosind o manieră educativă, inedită și atractivă.

India – Rădăuți, distanță de peste 6.000 km

Bineînțeles, totul s-a desfășurat online, iar distanța de peste 6.000 km dintre India și Rădăuți nu a fost ceva care să pună “bețe în roate” acestui proiect. Dimpotrivă, lucrurile au devenit și mai interesante și totul a reprezentat un atu esențial al demersului didactic, constituind elementul concret al înțelegerii modului în care funcționează tehnologia sateliților artificiali.

Lecție interactivă

Elevii s-au implicat în lecția interactivă. De asemenea, experții indieni le-au explicat elevilor de ce este nevoie de minim 3 sateliți artificiali pentru a acoperi întreaga suprafață a Pământului, precum și principalele tipuri de orbite. La rândul lor, elevii au pus și ei întrebări la care au primit răspuns, iar la final au primit certificate internaționale de participare oferite de IDYM.

Elevii de la Rădăuți sunt implicați în foarte multe proiecte și olimpiade. De curând, aceștia au luat parte și la Proiectul “Primăvara muzicală a copiilor”. Alții, au fost în vizită la o școală parteneră din Turcia în perioada 4-10 aprilie în cadrul Proiectului Erasmus +. Aici, în prima zi, după organizarea unui tur al școlii-gazdă, elevii rădăuțeni au avut parte de scurte momente artistice care au pus în evidență specificul național al școlilor partenere.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.