Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale “Ion Simionescu” din Iași au participat la o acțiune de protejare a mediului, colectând deșeuri reciclabile. Aceștia le trimit și către centre de reciclare specializate.

“Eco Provocarea Junior”

Primăvara aceasta, profesorii și elevii s-au axat pe colectarea și sortarea deșeurilor reciclabile, acest proiect făcând parte din educația ecologică a elevilor.

Școala ieșeană este înscrisă în concursul Eco Provocarea Junior. În luna martie, au fost colectate peste 240 de kg de baterii uzate, 360 de litri ulei de uz casnic uzat. Școala Simionescu ocupă locul III în clasamentul național la ora actuală.

Mai mult de atât, elevii colectează și telefoane mobile vechi, ieșite din uz. Telefoanele conțin materiale foarte dăunătoare pentru mediu înconjurător. Acestea conțin: plumb, mercur, plastic și sticlă.

Ce este “Eco Provocarea” ?

Eco Provocarea reprezintă un Concurs național de educație de mediu pentru elevii și profesorii școlilor generale și liceelor. Concursul este la cea de-a 11-a ediție, iar potrivit regulamentului elevii înscriși trebuie să recicleze pentru a proteja mediu înconjurător. Bineînțeles, competiția are și premii: 20.000 de lei – banii constau într-o excursie cu tematică de mediu, de 3 zile, pentru primele două echipe clasate în competiție, a câte 15 membri fiecare.

Coordonatorul proiectului prof. Liliana Moscu, spune că educație pentru mediu este esențială într-un secol în care încălzirea globală bate la ușă, iar tonele de deșeuri se găsesc aproape peste tot în natură. În Europa, conform unor studii, este vorba despre 481 de kg de deșeuri municipale pe an/persoană.

Proiectele de acest gen au început să fie din ce în ce mai implementate în școlile din România. Elevii se educă din punct de vedere al mediului și asta este bine. România are viitor.

Chiar de curând, elevii claselor IX-XII de la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița au colectat aproximativ 3 tone de deșeuri în cadrul proiectului ”Curățăm România”.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Elevii salveză Planeta – Au colectat trei tone de deșeuri

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.