Primarul Bistriței declară că elevii din Bistrița vor fi transportați la școală gratuit cu microbuze electrice.

Primul autobuz electric 100% românesc

Bistrița beneficiază de primul autobuz 100% electric. Momenta, este în teste. Dar, cu această ocazie, primarul orașului, Ioan Turc, a explicat că Bistrița va avea transport eco pe mai multe culoare de mobilitate.

Consideră că este necesar ca emisia de gaze poluante să se diminueze, iar atubozele electrice sunt o soluție foarte bună pentru un mediu mai curat.

Pentru început, vor fi doar 10 autobuze electrice, iar licitația a fost făcută deja. Vor urma mult mai multe autovehicule de acest tip. De asemenea, Ioan Turc a declarat că va lua în considerare achiziționarea de microbuze electrice pentru a transporta elevii.

Pentru transportul gratuit al elevilor din municipiul Bistrița dorim să cumpărăm fie autobuze, fie microbuze electrice”, a declarat Ioan Turc.

De transportul elevilor cu noile autovehicule se va ocupa firma Transmixt sau chiar Primăria. Acest lucru încă nu a fost hotărât.

Bistrița este pusă pe fapte în ceea ce privește învățământul. De curând, Liceul cu Program Sportiv Bistrița are un nou director.

“Voi schimba mentalități”

Octavian Guiu este noul director al Liceului cu Program Sportiv Bistrița. De asemenea, Grigore Leonte este directorul adjunct, iar îmrepună își doresc să schimbe mentalitatea în școală.

Octavian Guiu predă la Liceul cu Program Sportiv Bistrița (LPS) Protecția Mediului. Aici, există patru clase de sport, una de Turism și una de Protecția Mediului. Începând cu anul școlar 2022-2023, vor exista cinci clase de sport, deoarece există o cerere tot mai mare, iar el se mândrește cu asta.

Într-un interviu acordat bistrițeanul.ro, Octavian povestește cât de greu a fost să treacă examenele dificile.

A fost un concurs dificil. Trebuia să fii cu adevărat pregătit ca să-l treci. Am avut emoții, fiind și prima mea experiență de acest fel…”, a spus Octoavian Guiu pentru bistrițeanul.ro.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.