Elevii se dezvoltă mai bine și sunt mult mai competitivi atunci când participă la ERASMUS, deoarece aceștia se pregătesc intens și sunt mult mai motivați.

Elevii, mai competitivi datorită ERASMUS

Există foarte multe beneficii pe care le aduce ERASMUS, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Se pare că pentru cadrele didactice, o săptămână de studiu în alte țări le dezvoltă compentențele. Spre exemplu, profesorii vin acasă cu noi idei de predare sau identifică multe mecanisme pentru a ține elvii atenți.

“Ultimul proiect la care am participat a fost în Polonia. Într-o zi, am fost să vizităm Auschwitz-ul, pentru că proiectul este despre totalitarism și regimuri totalitare. Pare că este un cartier normal, apoi intri și vezi cum era viața acolo și te șochează foarte tare”, spune Alina, potrivit Antena3.

Alina, Irina, Alexandra și Ana sunt doar câteva dintre elevele Colegiului Național “Cantemir Vodă” care au călătorit cu ajutorul proiectelor ERASMUS. Tinerele eleve spun că, după aceste experiențe, reușesc să lucreze eficient în echipă, dar și să comunice mai ușor. De altfel, și-au dezvoltat și capacitatea de exprimare într-o limbă străină.

Foarte puține școli accesează ERASMUS

Din păcate, doar 15% dintre școlile din România accesează ERASMUS, un procent extrem de mic. De aici au de câștigat și profesorii. Alina Preda, profesoară de matematică și coordonatoare a programelor educaționale internaționale la Colegiul Național “Cantemir Vodă”, a avut parte de formare gratuită continuă.

“Este clar că ne-am dezvoltat din punct de vedere profesional. Noi am fost preocupați de învățarea online, am participat la cursuri și nu ne-a fost atât de dificil să implementam școala online”, spune ea.

“Zece procente dintre elevii acestei școli au participat în aceste proiecte, iar dintre profesori, aproape 70%. O condiție obligatorie este cunoașterea unei limbi internaționale”, precizează Gheorghe Dogaru, directorul Colegiului Național “Cantemir Vodă”.

În România, numai 1200 de școli au accesat ERASMUS, adică 15% din totalul școlilor.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.