Cu lacrimi în ochi, Jill Soave a ridicat cu mândrie diploma fiului ei și a strigat: “Să mergem!”.
Mama sfâșiată de durere a lui Justin Shilling, unul dintre adolescenții uciși în timpul unui schimb de focuri de armă în noiembrie anul trecut la liceul Oxford, a urcat pe scenă în numele fiului ei, cu ochii în lacrimi la ceea ce ar fi fost absolvirea lui.

Masacru la Oxford

Cei patru elevi de la liceul Oxford High School uciși în masacru au fost omagiați la ceremonia de absolvire la care Shilling și Madisyn Baldwin urmau să participe alături de 414 elevi din ultimul an care pleacă.
Shilling, în vârsta de 17 ani, Baldwin, în vârstă de 17 ani, Tate Myre, în vârstă de 16 ani, și Hana St. Juliana, în vârstă de 14 ani, au fost împușcați atunci când atacatorul acuzat, Ethan Crumbley, în vârstă de 15 ani, student în anul doi, a deschis focul în școală.
Alte șapte persoane, inclusiv un profesor, au fost rănite de către acesta.
Într-un moment emoționant în timpul ceremoniei de absolvire, familiile respective ale lui Shilling și Baldwin au primit diplomele adolescenților, bonetele și rochiile de absolvire, precum și medaliile de onoare în rame mari.
Directorul Steven Wolf a spus mulțimii că Shilling a obținut suficiente voturi pentru a câștiga Cupa Oxford – cea mai mare distincție acordată de școală elevilor în fiecare an.

Mesaje de condoleanțe

“Sunt trist și îmi pare rău pentru toți cei care au fost nevoiți să treacă prin tragedia din noiembrie și pentru pierderea celor dragi nouă în acea zi. Inimile noastre ne dor și sufletele noastre plâng pentru pierderea lor pe 30 noiembrie. Acești doi copii frumoși au avut un impact asupra vieților atâtor oameni de aici acum și din comunitatea noastră. Din poveștile pe care le-am auzit, au fost doi indivizi care au avut un impact de durată asupra celor din jurul lor cu dragoste și bunătate. Mi-aș fi dorit să-i fi cunoscut personal,” a declarat pe podium Ken Weaver, superintendentul școlilor comunitare din Oxford.
Shilling era un elev, muncitor neobosit, cu trei job-uri și un atlet de performanță, potrivit unei scrisori pe care părinții săi dezolanți au scris-o la scurt timp după moartea sa tragică.
“Potențialul său a fost nelimitat în viață și totuși, în moarte, continuă să se dăruiască ca donator de organe”, au scris ei.
Madisyn a fost amintită ca o nepoată “frumoasă, inteligentă și dulce” într-o postare sfâșietoare pe rețelele de socializare de către bunica ei.
“Această fată frumoasă, inteligentă, dulce și iubitoare a fost luată în mod tragic de lângă noi toți astăzi, lăsând un gol imens în inimile și viețile noastre”, a scris Jennifer Graves Mosqueda.
“Această zi îngrozitoare nu ar fi putut fi niciodată imaginată sau planificată”, a adăugat ea.
Prietenii au spus în omagii online că seniorul fusese deja acceptat la mai multe colegii, unele cu o bursă completă.
Adresându-se seniorilor care pleacă, Kylie Ossege, care a vorbit în ultimul an și care a fost spitalizată mai mult de o lună în urma împușcăturilor, și-a îndemnat colegii de clasă să “treacă peste, să învingă și să rămână în picioare”.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.