Ce reguli halucinante mai au unele școli din România? Păi..se pare că elevii de la Colegiului “Mihai Eminescu” din Iași au voie să vină la școală doar cu șosete albe, negre sau gri.

La școală doar cu şosete albe, negre sau gri

Reguli impuse de Colegiul “Mihai Eminescu” din Iaşi. Băieții care învață aici trebuie să vină la școală doar cu șosete albe, negre sau gri, iar dacă părul este lung, acesta nu ar trebui să depăşească nivelul gulerului.

Pe lângă regulile impuse elevilor de sex masculin, nici fetele nu scapă. Acestea trebuie să poarte doar ciorapi sau șosete în aceleași culori precum băieții. De asemenea, fustele și cămășile pe care le poartă fetele trebuie să aibă o anumită lungime, altfel nu au ce căuta la ore.

Mai mult de atât, se pare că acestea nu au voie să vină cu tocuri mai înalte de 6 cm, iar dacă dețin tatuaje sau piercinguri, nu trebuie să fie la vedere.

Exmatriculare pentru elevii vopsiți

Colegiul “Mihai Eminescu” din Iași nu a șocat România atât de tare precum a făcut-o Școala Gimnazială nr.194 din București. Aici, se pare că elevii care vin cu părul vopsit la școală vor fi exmatriculați.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Exmatriculare pentru elevii vopsiți, notă scăzută la purtare pentru droguri și alcool | Primele măsuri luate de ISMB în cazul școlii 194 din București

Conform specialiștilor din cadrul Inspectoratului Școlar București, regulamentul de organizare și funcționare al școlii este „viciat”. Astfel, unitatea de învățământ trebuie să anuleze orice sancțiuni sau măsuri aplicate pe baza acestui document. De asemenea, conducerea unității de învățământ trebuie să elaboreze un regulament intern care să respecte prevederile legale aflate în vigoare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat imediat și a luat primele măsuri cu privire la regulamentul școlii Gimanziale nr. 194 din București.

CITEȘTE REACȚIA SA AICI – Școala care exmatriculează elevii vopsiți | Ministrul Cîmpeanu, reacție dură: Este grav! Au fost luate primele măsuri

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.