Decizie a Consiliului de Administrație al Colegiul Naţional ”Carol I” din Craiova. Elevii au acces în curtea școlii în vacanţe şi în week-enduri.

Elevii de la “Carol I” Craiova vor avea acces în curtea școlii

Potrivit deciziei, elevii vor avea acces în curtea școlii chiar și în vacanțe, precum și în week-end, între orele 09-23:00. Copiii pot veni însoțiți de părinți și vor putea intra în curtea școlii pe baza carnetului de elev.

„Consiliul de Administrație al Colegiului Național Carol I din Craiova a luat decizia de a da elevilor acces pe baza sportivă și în timpul vacanțelor dar și în week-enduri. Se va intra pe baza carnetului de elev. Dacă sunt grupuri se poate recurge la recunoaşterea colegilor, dar trebuie să fie prezentat cel puţin un carnet de elev. Răspunderea pentru eventualele daune revine strict participanţilor. Avem camere video şi se poate face reconstituirea, dar noi credem că elevii nu vor intra ca să producă daune. În curtea şcolii avem şi Poliţia Locală care sigur ne va sprijini și va asigura un plus de siguranță”, a transmis directorul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova”, Dănuț Mic.

Copiii care locuiesc în centru nu au unde să se joace

Copiii din zona centrală nu au unde să se joace, deoarece nu există un spațiu desemnat pentru astfel de activități, iar astfel, s-a luat această decizie. Directorul școlii spune că s-a întâlnit cu elevi care jucau volei în Piața Prefecturii, adică într-o zonă pietonală. Acesta i-a trimis în curtea școlii să se joace, iar copii s-au bucurat extrem de mult.

Accesul elevilor va fi permis de către portar. În situaţii extreme personalul administrativ al Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova poate dispune evacuarea bazei sportive.

Elevii din Craiova sunt din ce în ce mai prezențin în lumea educației. Recent, la școala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova a avut loc o premieră. Aceștia au obținut, pentru prima dată în istorie, 10 calificări la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, rezultat ce a fost premiat de conducerea instituției de învățământ.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.