Elevii din Constanța au început să aprecieze șahul din ce în ce mai mult. În acest weekend (n.r. 8 octombrie), se va desfășura a treia etapă a proiectului „Șah în școală”.

Șahul, din ce în ce mai apreciat

La Palatul Copiilor Constanța, pe data de 8 octombrie, se va desfășura o a treia etapă a proiectului Șah în școală”. Este promovat de Asociația Județeană de Șah în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța, Palatul Copiilor Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Noul an școlar la Palatul Copiilor a demonstrat că șahul nu și-a pierdut popularitatea deloc în ziua de azi. Concursul se organizează în săptămâna „Zilei Educației”. Copiii constănțeni beneficiază de acest sport al minții pentru a-și dezvolta gândirea generală și concentrarea.

În jur de 150 de elevi din învățământul preuniversitar, înscriși la cursurile de șah, se vor duela pe parcursul a cinci runde, la timpul de joc de 5 min. + 5 sec. de fiecare jucător, între orele 10:45 – 15:15.

Ei vor fi împărțiți pe mai multe grupe, dup nivelul de cunoaștere a șahului, vârstă.

Pentru o mai bună desfășurare a activităților organizatorice, concursul va avea loc în două etape:

– de la ora 11, elevii din învățământul primar;

– de la ora 13, elevii din gimnaziu și liceu.

Șahul, materie opțională în școli

Sorin Cîmpeanu, fostul Ministru al Educației și-a asumat introducerea șahului în școli în urma discuției din primăvară cu șahistul Garry Kasparov. De asemenea, acesta afirma și că este foarte atras de acest sport, mai ales în perioada aceasta de epocă în care IT-ul a prins multă putere.

„Văzând nivelul de implicare al lui Garry Kasparov pentru susţinerea şahului, mi-am asumat şi eu introducerea acestei discipline în şcoli. Mă impresionează atractivitatea foarte mare pe care şahul o are în rândul elevilor şi profesorilor, chiar şi în această epocă în care IT-ul a prins multă putere. Ministerul Educaţiei are de gând să susţină promovarea şahului în şcolile româneşti”, declara Minsitrul Educației.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.