Se strâng bani pentru a amenaja un spațiu multifuncțional la Colegiul Pedagogic din Sibiu. Spațiul suplimentar va fi folosit pentru a aprofunda cunoștințele pe care le-au dobândit la diferite activități.

Spațiu multifunțional

Proiectul pentru care sociația colegiului Pedagogic se străduiește să obțină aprobare, reprezintă transformarea unei încăperi pe care școala nu o folosește, într-un spațiu nefuncțional, care va găzdui atât activități școlare, cât și extracurriculare.

„În momentul de față, colegiul funcționează în clădirea unei școli generale. Spațiul este insuficient pentru cele 37 clase și cei 980 elevi. Efectele secundare sunt nenumărate: elevii de gimnaziu vin la școală în schimbul al doilea, laboratoarele sunt desființate și transformate în săli de clasă, două clase pregătitoare își desfășoară activitatea în construcții modulare și lista ar putea continua. Proiectul de anul acesta nu poate să rezolve decât parțial această problemă, dar poate trage un semnal de alarmă: avem nevoie de spațiu suplimentar și de o infrastructură adecvată”, explică inițiatorii proiectului, potrivit Turnul Sfatului.

Elevii, beneficiari direcți

Membrii cercului de lectură Peda citește este grupul țintă, unde sunt înscriși între 20 și 30 de elevi. De altfel, aceștia vor fi beneficiari direcți. De asemenea, alți beneficiari direcți vor fi și elevii grupelor de engleză, germană și franceză, dar și grupe mai mici de elevi care au nevoie de un spațiu stabil pentru a desfășura activitățile principale.

Așadar, spațiul care se va amenaja, va deservi activități precum orele de limbă străine, care se desfășoară pe grupe de 15-20 de elevi, cercuri de lectură în limba română, engleză și germană; cerc de teatru, revista școlii etc.

Asociația trebuie să strângă în jur de 12.000 de lei pentru a pune în practică acest proiect.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.