Performanță uluitoare pentru elevii Colegiului I.L Caragiale Ploieşti! Au câștigat Premiul Special la olimpiada de robotică din Houston.

Aceștia au obținut premiul “Blast of Energy” la Olimpiada Internaţională de Robotică First Tech Challenge din Houston (SUA).

Au participat peste 160 de țări

Competiția a fost organizată în perioada 20-24 aprilie 2022 și au fost prezente peste 160 de țări, printre care și  echipa de robotică a Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploiesti.

Reprezentantii echipelor de robotică FTC Romania se vor întoarce de la FIRST World Championship – Houston 2022 – cu rezultate de excepție, care ridică ștacheta la cel mai înalt nivel pentru educația STEM (știința tehnologie inginerie matematică) & robotică în România.

Competiția este foarte complexă, deoarece elevii participanți la programul First Tech Challenge (FTC) nu sunt evaluați doar în baza performanțelor “roboțelului”, trebuie să și rezolve sarcini destul de complexe.

Sursa Foto: Facebook/Naţie Prin Educaţie

„Nu doar robotul contează în această calificare, ci echipa ca produs, iar acest produs este inclusiv un caiet tehnic, iar caietul copiilor mei cred că are cel puţin 150 de pagini, redactat în engleză şi română, care conţine toate activităţile echipei InfO1 şi ce impact au avut acestea în comunitate”, transmite profesorul Daniela Lică, mentorul echipei de robotică a Colegiului ,I.L Caragiale” din Ploieşti, conform adevărul.ro.

Copiii au fost coordonați chiar de doi foști elevi și foști membri ai echipei de robotică din Colegiul I.L. Caragiale, Tudor Avram, absolvent al Universităţii Cambridge, şi Ştefan Soare, student la Universitatea din Timişoara.

Se întâmplă și lucruri mai punțin frumoase în toate aceste povești de excepție a elevilor. Mai mulți elevi din Brașov au câștigat premii în cadrul unui concurs organizat de NASA. Copiii nu au bani ca să-și ridice trofeele. Este vorba despre mai multe echipe formate din elevi ai Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov care au reușit să câștige premii în cadrul concursului „Space Settlement Contest“ organizat de NASA.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Mai mulți elevi din Brașov au câștigat premii în cadrul unui concurs organizat de NASA – Copiii nu au bani pentru a-și ridica trofeele

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.