Ieri, 6 iunie 2022, a avut loc prima probă a bacalaureatului. Din păcate, în acest an, s-au înscris și mai puțini elevi față de anul trecut, ceea ce ne pune niște semne de întrebare mari.

A început Bacalaureatul

Până pe 20 iunie, când vor avea loc examenele scrise, tinerii pun preț mare și pe hainele cu care merg la examen, dar trebuie să aibă mare grijă cu ce se îmbracă, deoarece poți fi dați afară.

Foarte mulți tineri s-au prezentat la prima probă orală de limba și literatura română a Bacalaureatului și au obținut titlul de utilizator experimentat.

„Am vrut să mă asigur că totul e în regulă, dacă emoțiile sunt mari, măcar să fiu prezentabilă,” spune o elevă pentru știrileprotv.

„Știu că și impresia contează, prima impresie, și am vrut să mă asigur că totul e în regulă, dacă emoțiile sunt mari, măcar să fiu prezentabilă,” spune Laura Ionașcu, utilizator experimentat.

Fuste și pantaloni scurți

Elevii și elevele care s-au prezentat ieri, 6 iunie la examenul oral în pantaloni scurți, respectiv fuste, au fost trimiși imediat acasă pentru a-și schimba ținuta cu una adecvată. Colegii care au reușit să treacă de prima probă a BAC-ului, îi sfătuiesc să aibă încredere în ei.

Cei care s-au prezentat la probele orale în pantaloni scurți sau fuste foarte scurte au fost trimiși să își schimbe ținuta. Iar colegii care au trecut deja de prima probă a examenului îi sfătuiesc să aibă încredere în ei.

„Clar, foarte relaxat. Acum o să văd cum o să fie, dar sunt destul de sigur că o să fie totul în regulă,” spune Luigi, elev cu cravată.

Mi-a picat un text juridic-administrativ. Am vorbit în continuu. Dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul de vot și la un mediu sănătos,” spune Diana.

CITEȘTE ȘI – Vești foarte triste. Din ce în ce mai puțini elevi se înscriu pentru BAC

Anul acesta, 150.000 de tineri au terminat liceul, și doar 111.000 s-au înscris la BAC. Alți 15.000 care au decis să susțină Bacul sunt din promoțiile anterioare.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.