Primăria din Vâlcea nu mai trebuie să vândă autobuzele școlare pentru a-și achita datoriile la lăutari. Elevii au scăpat, nu vor mai trebui să meargă pe jos. Numai la noi în România se putea întâmpla un ca asta. Elevii să rămână fără transport, pentru a achita o datorie la lăutari. Este halucinant!

Acord între Primărie și formație

Se pare că s-a ajuns la un acord de ultim moment între Primărie și formație. Instituția statului va păstra autobuzele școlare, iar plata datoriei de jumătate de milion de lei. se va realiza eșalonat. Astfel, licitația a fost anulată.

Acordul încheiat arată că autoritățile locale trebuie să plătească lunar câte 18.000 de lei, timp de 30 de luni. Astfel, Primăria nu va mai avea bani absolut deloc pentru a face investiții, cel puțin cele 30 de luni pânâ la plata datoriei.

Râsu’ pânsu’

În 2013, primăria comunei Sutești a organizat zilele comunei. Au invitat foarte mulți artiști la acel eveniment, printre care și o trupă din Satu Mare, căreia primăria nu i-a plătit onorariul. Având în vedere acestea, formația a dat în judecată primăria, iar acum, instituția trebuie să-i plătească 520.000 de lei.

De asemenea, actualul primar spune că îl va da în judecată pe fostul edil pentru a recupera acești bani.

“Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria“, a declarat primarul din Suteşti.

Comuna Sutești are o populație de aproximativ 2.000 de locuitori și un buget anual care nu depășește 2,5 milioane de lei. Este situată într-o zonă viticolă, aproape de municipiul Drăgășani.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – O primărie din Vâlcea, executată silit – Are datorii la o trupă de lăutari și va vinde autobuzele şcolare

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.