Elevii de la Liceu Tehnologic „Independenţa” Sibiu și Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu au câștigat un concurs despre securitatea şi sănătatea în muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu împreună cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu au organizat concursul ŞTIU ŞI APLIC – SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ŞCOLII– faza judeţeană, la Liceul Tehnologic „Independenţa” Sibiu.

26 de elevi și 13 profesori au participat la eveniment

La acest eveniment au fost prezenți 26 de elevi și 13 profesori coordonatori. Aceștia au sosit de la diverse instituții de învățământ din județul Sibiu din ciclul inferior, superior şi învăţământ profesional.

Ce echipe au câștigat primul loc

Echipele care au câștigat sunt de la:

  • Liceu Tehnologic „Independenţa” Sibiu – învăţământ profesional
  • Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu – ciclul superior

Inspectorul şcolar general adjunct Bârză Gheorghe şi inspectorul şcolar Poplăcean Adrian au fost prezenți la eveniment și au reprezentat Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. De la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu s-au regăsit inspectorul şef adjunct securitate şi sănătate în muncă Wolf Alexander George şi inspectorii de muncă Borcea Alina şi Şerbulea Gabriel Ştefan.

Între 13.05-15.05 va avea loc faza națională la care vor participa echipele câștigătoarea. Această fază se va organiza la  „Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi „din Iaşi.

I.T.M. Sibiu transmite că mulţumeşte tuturor organizatorilor si unităţilor şcolare participante care au demonstrat un real interes pentru concursul „Ştiu şi aplic.”

Județul Sibiu trimite elita de elevi la olimpiade. Peste 180 de elevi sibieni vor participa la Olimpiadele Naționale. Majoritatea merg la geografie. La Olimpiada de Limba Română vor participa concura 16 elevi, la fizică 13, iar la biologie numai 3.

Județul Sibiu se mândrește și cu o elevă ce participă la un concurs inedit: Va reprezenta județul la Concursul pe meserii – Frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist. Eleve care participă învață la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică.

Amintim că, olimpiadele se reiau după doi ani de pauză din cauza pandemiei de COVID-19.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.