O altă performanță pentru Craiova! Mihai Costache, elev în clasa a X-a B și Marius-Răzvan Tudosie, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național “Carol I”, Craiova, s-au calificat în Lotul României pentru Turneul Internaţional al Tinerilor Fizicieni.

Performanță după performanță

Cei doi elevi din Craiova au reușit să se califice în Lotul României pentru International Young Physicists’ Tournament (Turneul Internaţional al Tinerilor Fizicieni). Din lotul respectiv mai fac parte și alți 8 elevi din întreaga țară. La finalul pregătirii, vor fi selectați 5 dintre aceștia pentru a merge mai departe în competiția internațională. Ediția din acest an se va desfășura la Timișoara și a ajuns la ediția XXXV.

Mihai Costache

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elevii au trebuit să treacă printr-o etapă de preselecție, unde trebuia să găsească soluții pentru 3 din 17 probleme propuse de către organizatori.

„În România, etapa de preselecție a constat în transmiterea către organizatori a soluțiilor propuse de fiecare participant pentru oricare trei probleme (din setul de 17 probleme propuse pentru IYPT 2022 de către Comitetul Internațional de organizare al IYPT) și a unui film cu durata de 12 minute în care candidatul la preselecție trebuie să prezinte în limba engleză (ca şi Reporter, conform regulamentului IYPT 2022) una din cele trei probleme.

Soluțiile, realizate și transmise de fiecare participant, au inclus schițe, filmări ale experimentelor, animații, prelucrări ale datelor experimentale cu ajutorul calculatorului, reprezentări grafice, fiind evidențiați factorii relevanți prin metode specifice fizicii, aplicații practice ș.a.
Cei 8 finaliști ai IYPT 2022, care fac parte din Lotul național al României, vor efectua pregătirea în perioada 4 -7 iulie 2022,  la Timișoara. Activitățile vor fi desfășurate de elevi în limba engleză, limba oficială în cadrul concursului IYPT”, a explicat inspectorul şcolar Gabriel Florian, profesor de Fizică la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

razvan tudosie
Răzvan Tudosie

Peste 30 de țări participante

La ediția din acest an, au confirmat participarea deja 30 de țări și se va desfășura în perioada 17 iulie 2022 – 22 iulie 2022 la Timișoara. Cele 30 de țări care vor participa sunt:

Austria, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Canada, Chinese Taipei, Croația, Cehia, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, India, Iran, Koreea, Macao, Mexic, Noua Zeelandă, Pakistan, Polonia, România, Singapore, Slovacia, Africa de Sud, Suedia, Elveția, Turcia, Ucraina, Marea Britanie și Hong Kong (în calitate de invitați).

Cei doi elevi din Craiova sunt la prima participare la acest concurs. Aceștia au aflat chiar de la cadrele didactice de turneu și sunt foarte fericiți că au participat. Cei doi sunt pasionați de informatică, iar Răzvan Tudosie a obţinut locul I la programare la competiţia Competiției Java – Programează în Greenfoot.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.