Eleva Ingrid Vârlan de la Colegiul Militar Național “Dimitrie Cantemir” a fost admisă la “West Point, Class of 2026”, cea mai prestigioasă academie militară din America.

România se mândrește din nou! Ingrid Vârlan a reușit o performanță chiar în pragul Sărbătorilor Pascale. greu de egalat. A fost admisă la cea mai prestigioasă academie militară din America.

Ce este West Point

West Point (United States Military Academy at West Point, cunoscută de asemenea ca USMAWest Point, ori doar ca Army) este cea mai prestigioasă academie militara din USA și una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiție ce depășește 200 de ani.

A fost fondată în 1802. Garnizoana militară de la West Point a fost ocupată în 1778 și a jucat un rol cheie în Războiul revoluționar. Academie se află pe zona colinară din apropierea fluviului Hudson, la circa 80 de km ( sau 50 mi) nord de New York City.

Ce spune Ingrid Vârlan, plutonier adjutant despre fabuloasa reușită

„Am fost admisă la West Point, Class of 2026! A reprezentat pentru mine încă de la începuturile experienței mele de elev militar un vis frumos, parte a unui gând măreț ce începea să se contureze. Clasa a IX-a, începuturi și un gând, clasele a X-a și a XI-a, pandemie și așteptări, clasa a XII-a doar extrem de multă muncă și 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA a venit vineri și lucrurile sunt fierbinți, atât de fierbinți încât nici nu știu cum să mă bucur, este un paradox să lupți atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obține, să ai mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs și multe îmbrățișări să te gândești deja la următorul pas,” spune eleva mândră de reușită.

Ministerul Apărării Naționale, România se mândrește de asemenea cu reușita elevei noastre. Pe pagina de Facebook, reprezentanții au transmis că se bucură de vestea excepțională pe care eleva plutonier adjutant Ingrid Vârlan, de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, ne-a adus-o în pragul Sărbătorilor Pascale.

În urma unui proces de admitere extrem de competitiv și bazat pe un număr de criterii foarte selective, Ingrid a reușit să ocupe singurul loc alocat pentru România, în acest an, pentru Academia Militară „West Point”.

Reacția MApN

“Astăzi, Ingrid, în curând absolventă a Colegiului Național Militar Dimitrie Cantemir, după ce va susține bacalaureatul românesc, savurează bucuria pe care i-a adus-o munca de atâția ani, fără a uita să le fie recunoscătoare celor care i-au fost alături pe acest drum, cărora multora le poate părea imposibil.
Este apreciată ca unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Național Militar Dimitrie Cantemir, ca urmare a unei combinații perfecte între muncă, seriozitate și consecvența cu care și-a urmat visul, a faptului că a performat la cel mai înalt nivel atât la învățătură, cât și în numeroasele activități în care s-a implicat,”  transmit reprezentanții MApN pe pagina de Facebook.
Ingrid spune că fiecare probă a presupus un moment lung de așteptare, o scurtă bucurie și un timp extrem de scurt de remontare înaintea unei probe. La sfârșitul anului trecut, aceasta a primit rezultatele primelor teste în care a fost nominalizată oficial drept candidat unic al României pentru USMA.
„La sfârșitul anului 2021 am primit cu mare onoare rezultatul testelor primei etape în care am fost nominalizată/desemnată oficial candidat unic al României pentru USMA. Experiența bac-ului american a fost unică și, după extrem de multe teste de engleză și matematică aplicată și parcurgerea unui ceaslov de 1500 de pagini, mă bucur de final.
Rezultatele obținute la test, respectiv clasarea în primii 9% din totalul celor care au dat testul în acest an mă bucură, în plus, clasarea în 1% procent la partea de matematică mă onorează pe mine și pe toți cei care mi-au fost dascăli în acești 12 ani de școală”, spune Ingrid.
Această reușită a lui Ingrind este și o premieră pentru istoria Colegiului Militar “Dimitrie Cantemir”. Este prima fată care reușește acest succes răsunător.
„Mă apropii de finalul anilor de liceu, mai am o lună și apoi, după 𝑈𝑙𝑡𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑙𝑜𝑝𝑜𝑡̦𝑒𝑙 nu voi mai putea decât să îmi amintesc cu multă emoție de Cantemir, de șoimi și de spiritul care domnește peste Breaza,” spune eleva care scrie istorie.
“Felicitări și mult succes în continuare!”, transmit reprezentanții MApN pe pagina de Facebook.
De astfel de elevi are nevoie România! De astfel de elevi are nevoie sistemul nostru educațional pus la pământ. Chiar dacă încă ne aflăm în anii 2000 din punct de vedere al învățământului, dorința elevilor de a face ceva cu viața lor, de a reuși performanțe este mare. Gândiți-vă numai dacă le-ar fi puse la dispoziție condiții moderne de învățare unor astfel de elevi unde s-ar situa țara noastră, nivelul de educație. Dar, din păcate, rămânem tot acolo, în trecut, departe de viitor..departe chiar și de prezent.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.