Din ce în ce mai mulți elevi ajung să se bată între ei chiar în curtea școlilor sau în clase. Acest fenomen devine îngrijorător, în condițiile în care săptămânal se întâmplă un astfel de incident.

Acest lucru a avut loc azi, la o școală din Iași. Se pare că o elevă a fost bătută într-o pauză, cu pumni și picioare chiar de către o colegă. Grav este că ceilalți colegi încurajau acțiunea, ba chiar filmau momentul în care fata a fost pusă la pământ și lovită.

Conducerea școlii nu ar fi luat măsuri

Mama copilei acuză conducerea școlii că nu a luat măsuri mai dure în urma evenimentului. Se pare că agresoarea s-a ales doar cu nota scăzută la purtare. De asemenea, femeia acuză că acesta nu este singurul caz de acest gen din unitatea de învățământ.

Cum spuneam mai sus, astfel de evenimente au loc săptămânal în școlile din România. De exemplu, pe 7 aprilie, doi elevi de la o școală din Ploiești s-au bătut în curtea școlii. Unul dintre ei a ajuns la spital în urma loviturilor.

Elevă bătută cu pumnii și picioarele într-o școală din Iași. Mama fetei face acuzații grave la adresa conducerii unității de învățământ

Polițiștii au fost sesizați, iar în urma verificărilor s-a constatat că cei mici se jucau, iar dintr-o dată au început să se ia la bătaie. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru infracțiuni de lovire și alte violențe.

Luat la mișto de colegi fiindcă este orfan de mamă

Încă un caz cutremurător a avut loc la Colegiul Național Pedagogic „Costache Negri” din Galați. Un copil care învăța foarte bine, din clasa a VI-a, a fost bătut de trei colegi de clasă. Aici intervine fenomenul de bullying. Colegii acestuia făceau mișto de el și în necăjeau fiindcă băiatul nu are mamă.

Se pare că deși familia băiatului bătut a sesizat conducerea unității de învățământ, tot băiatul agresat a primit un avertisment scris. De aceea, rudele copilului sunt deciși să dea școala în judecată. Pe de altă parte, conducerea școlii spune că în acest scandal au fost implicați doar doi elevi, victima și agresorul. Amândoi ar fi fost avertizați în scris, iar agresorul s-ar fi ales cu nota scăzută la purtare.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.