În Zvenigorod, un elev de clasa a treia a fost dus la poliție din cauza mesajului “Slava Ucraina (n.r. – Glorie Ucrainei”) trimis pe chat-ul școlii. El a fost denunțat de tatăl colegului său de clasă.
Băiatul și mama sa au fost duși la poliție, unde au fost eliberați după o discuție cu un ofițer de poliție, potrivit Nexta.

Fedir Șandor, profesorul care a predat din tranșee

Luna trecută, un profesor din Ucraina s-a remarcat în timpul războiului. Acesta a predat studenților din tranșee.

El a menținut un program constant, care presupune prelegeri la ora 8 dimineața în fiecare luni și marți. La înrolare, a ajuns la un acord cu unitatea sa de comandă, precum și cu conaționalii săi în activitate, pentru a putea atât să lupte, cât și să predea.

“Sunt în armată de peste 70 de zile”, a spus Fedor. “M-am dus la biroul de înregistrare și înrolare militară imediat după haosul din 24 februarie. Dar nu am renunțat la orele cu studenții… nu am lipsit de la niciuna. Întotdeauna am preferat cursurile de dimineață: Predau iar apoi ai timp pentru treburile personale”.
Prelegerile pe care le ține acoperă subiecte precum turismul, precum și conducerea unor seminarii pentru studenții de la științe sociale de la universitatea sa.

 

Profesor și luptător

El a explicat că rutina sa zilnică este ajustată în consecință. În timp ce serviciul de luptă durează 24 de ore, el a spus că trebuie să fie la datorie și pe poziții timp de patru ore, iar apoi are patru ore de odihnă – ultimele patru ore presupunând predare, rezolvarea problemelor sau săparea tranșeelor pentru protecție suplimentară.
Sandor a spus că bombardamentele nu sunt o mare distragere a atenției, comparând sunetul cu “un tractor care merge”.
“M-am dus la adăpost și am continuat să țin cursurile… Luptăm pentru o națiune educată. Dacă nu aș ține cursurile, ar fi un păcat.”

CITEȘTE AICI – Ce va face în prima zi de pace profesorul din Ucraina care a ținut cursuri din tranșee

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.