Întâlnirea despre educație rutieră a avut la Școala Gimnazială 30 din Timișoara. Autoritățile le-au vorbit copiilor despre ce reguli trebuie să respecte ca pietoni.

Educație rutieră la Timișoara

Întâlnirea a avut loc la Școala Gimnazială 30 din Timișoara. Adunarea a avut loc în curtea școlii, iar polițiștii au susținut cursuri pentru aproximativ 450 de elevi din clasele a patra și a cincea.

„La activitate au participat peste 450 de elevi din clasele IV-V, cărora polițiștii le-au transmis informațiile necesare pentru a fi responsabili în trafic. I-au învățat pe cei mici ce reguli trebuie respectate atunci când merg cu bicicleta, locurile pe unde se poate circula cu aceasta, cât și regulile pe care trebuie să le respecte un bun pieton, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

educatie rutiera2
Sursa Foto – IPJ Timiș

Obiecte periculoase aduse la școală

Tot în luna mai, elevii de la „Dimitrie Leonida” din municipiul Iași, au fost informați cu privire la obiectele periculoase pe care le aduc la școală. Și acolo polițiștii le-au vorbit micuților despre prevederile legale care vizează acest subiect, și despre cum le afectează viitorul dacă vor fi surprinși în astfel de situații.

Tinerii au primit diverse afișe de la polițiști care conțin prevederile legale care vizează infracțiuni de acest gen. Le-au fost prezentate, de asemenea, și pedepsele care se încadrează la această categorie. În acest an școlar, au tot existat cazuri în care elevii au venit la școală cu diverse obiecte ce au pus în pericol siguranța colegilor și a profesorilor, iar, unii dintre ei, chiar le-au folosit.

Din păcate, astfel de cazuri s-au înmulțit în acest an școlar, iar autoritățile se pare că au început să ia măsuri.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Inspectoratul de Poliție Județean Iași, informare cu privire la obiectele periculoase aduse la școală

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.