Se pregătesc foarte multe surprize pentru noul an școlar 2022-2023. Se pare că materia “Educație pentru viață” va fi introdusă în școlile din România.

“Educație pentru viață”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat că va fi introdusă o nouă materie în școlile din România. Acesta a făcut anunțul la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. Acesta a precizat că disciplina va fi cuprinsă în noua Lege a Educației.

„Susținem educația juridică. O susținem până într-acolo încât ea va trebui să devină un modul esențial în cadrul disciplinei de educație pentru viață, care va fi o disciplină ceva face parte din planurile de învățământ, noile planuri de învățământ implementate începând cu septembrie 2023. Sunt optimist că vom avea susținerea Parlamentului pentru a promova noua Lege a Educației, în care vom avea această disciplină complexă, „Educație pentru viață”, începând din septembrie 2023. O disciplină care va trebui să aibă un modul de educație pentru sănătate, în care să fie implicați medicii alături de profesorii de biologie pentru a vă putea preda aceste lucruri în cea mai bună formă, în cea mai accesibilă și cea mai interesantă pentru voi. Alături de educație pentru sănătate, educație juridică este o componentă extrem de importantă. Profit de ocazie pentru a mulțumi colegilor din Uniunea Națională a Barourilor din România și a le spune că avem nevoie mare de implicarea lor și în continuare odată ce vom avea o abordare structurală, vom avea nevoie de colegi, avocați, juriști, de persoane cu experiență pentru a putea preda educație juridică în școli”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Schimbări majore în ultimii ani în sistemul de învățământ

Se pare că în ultima vreme, tot mai multe schimbări au avut loc în sistemul de învățământ din România. În această disciplină, “Educație pentru viață”, se vor regăsi mai multe module benefice pentru elevii din țară, precum educație pentru sănătate, educație juridică, educație financiară, educație rutieră sau educație pentru alimentație sănătoasă.

De asemenea, aceste discipline vor fi adaptate la vârsta elevilor de gimnaziu și liceu. Ministrul Educației susține această disciplină încă din iuni 2021.

Mai multe discipline în discuție

În ultima vreme s-au pus în discuție mai multe discipline pe care oficialii vor să le introducă în programa din România. Una din ele este chiar șahul sau Revoluția Română de la 1989, materie ce va fi studiată separat de istorie. Despre șah și Revoluție, găsești mai multe detalii mai jos, în articolele scrise de redacția noastră.

CITEȘTE – Șahul, materie opțională în școli

CITEȘTE – Revoluția Română din 1989, o nouă materie predată la liceu

 

 

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.