“Mândru RomFest” este spectacolul care marchează Ziua Internațională a Romilor. Se sărbătorește în fiecare an, în data de 8 aprilie.

„Am participat, ieri, împreună cu colegii mei din Organizația Județeană PSD Sibiu și președintele Partidei Romilor, Petre Duca, la un spectacol extraordinar susținut de elevii Școlii Gimnaziale Brădeni, la Căminul Cultural din comună”, spune deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Ce spune Bogdan Trif despre Ziua Internațională a Romilor

“Intitulat <Mândru RomFest>, spectacolul a marcat Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită anual, în 8 aprilie. Protagoniștii – copii frumoși, cuminți și foarte talentați – au fost răsplătiți cu aplauze la scenă deschisă. Îi felicit pe organizatorii acestui eveniment deosebit, profesorii Adrian Pascu (care este și consilier local PSD), Cristina Moga și Aurica Langa!

Mă bucur că în comuna Brădeni există dascăli dedicați, care pun înainte de toate binele copiilor și fac tot posibilul ca aceștia să beneficieze de cele mai bune condiții de învățământ.
Copiii care provin din familii cu venituri modeste, pentru a avea o șansă de reușită în viață și a fi integrați în societate, trebuie să aibă acces, în mod obligatoriu, la educație.”

Romii vor putea deveni inspectori școlari

Chiar Bogdan Trif a depus un proiect de lege prin care tinerii proveniți din medii soci-economice dezavantajate și/sau din grupuri marginalizate din punct de vedere social, printre care și romi să poată deveni inspectori școlari.

“Proiectul de lege (votat recent în Camera Deputaților) pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, la care sunt inițiator alături de reprezentantul etniei romilor în Parlament, Cătălin Manea. Acesta prevede ca, în structura inspectoratelor școlare, să fie cuprinși și inspectori școlari pentru problemele copiilor și tinerilor proveniți din medii soci-economice dezavantajate și/sau din grupuri marginalizate din punct de vedere social – romi.”

Masă caldă pentru elevii din învățământul profesional și tehnic

“Am votat, săptămâna aceasta, marți, un proiect de lege, care prevede o masă caldă gratuită pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, asigurată inclusiv prin intermediul serviciilor de catering. Motivul pentru care am susținut această inițiativă legislativă este faptul că la școlile profesionale și liceele tehnologice vin, în general, copii din medii sărace, care fac chiar naveta și care, inclusiv pentru că nu-și permiteau să-și asigure mâncarea zilnică, abandonau aceste școli,” completează președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.