Este oficial! 2.000 de elevi din România vor beneficia de ajutor financiar de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare. Lista beneficiarilor a fost publicată în Monitorul Oficial.

Condiția pentru a beneficia de acest ajutor este ca venitul maxim brut lunar pe membru de familie să fie de 250 de lei.  Conform legii care reglementează sprijinul de la stat, ajutorul financiar reprezintă „echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea calculatorului achiziționat.

Programul acesta este derulat în țara noastră de mai bine de 20 de ani. De asemenea, cei care nu sunt de acord cu lista, o pot contesta până vineri. Calendarul integral pentru acordarea acestui sprijin financiar este următorul:

  1. depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare – 14 aprilie;
  2. afișarea pe site-ul ME a listei nominale a beneficiarilor – 3 iunie;
  3. depunerea contestațiilor – 6-10 iunie;
  4. rezolvarea contestațiilor – 13-17 iunie;
  5. eliberarea bonurilor valorice către beneficiari – 16-31 august;
  6. achiziționarea de calculatoare – 16 august-14 octombrie.

E oficial! Ei sunt elevii care vor primi 200 de euro de la stat. La ce pot folosi banii?

Conform legii, tinerii din România cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, pot primi un ajutor de stat pentru a-și cumpăra calculatoare. Nu contează dacă este calculator de tip desktop, laptop sau netbook. Condiția este ca acești tineri să provină din familii care au un venit brut lunar pe membru de până la 250 de lei.

Este de precizat faptul că ajutorul financiar se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Familiile sunt considerate, pe lângă cele formate din soț și soție sau soț, soție și copiii lor necăsătoriți, și persoanele necăsătorite care locuiesc împreună cu copiii lor și ai fiecăreia dintre ele, conform avocatnet.ro.

Lista poate fi consultată AICI

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.