După Uvalde, acum urmează atacuri în școală în Germania! O femeie și o fetiță de 7 ani au fost rănite într-un atac cu cuțitul la o școală primară din sud-vestul Germaniei.

UPDATE

Ce știm despre atac până la acest moment?

Trei femei și un bărbat au fost răniți în atac.

Potrivit autorităților, rănile uneia dintre victime au fost atât de grave încât au fost transportate cu elicopterul la spital.

Încă nu este clar dacă atacatorul este sau a fost student la universitate. De asemenea, nici posibilul motiv al atacului nu este încă clar.

Potrivit primelor informații, suspectul a intrat în clădirea universității și a atacat oamenii de pe coridoare. Apoi a intrat într-o sală mare de curs, unde a fost prins.

Serviciile de urgență au avertizat pe Twitter: „Suntem la fața locului cu forțe de poliție puternice și vă rugăm să evitați această zonă”.

Universitatea a deschis cafeneaua pentru studenții șocați, oferind băuturi gratuite. Scopul a fost „de a oferi cel mai bun sprijin posibil studenților”, a declarat cancelarul universității, Sandra Schlösser, pentru un ziar local, Westfälischer Anzeiger.

Universitatea de Științe Aplicate din Hamm-Lippstadt a fost înființată în 2009. Ea are 5.600 de studenți în două campusuri din Hamm și Lippstadt, ambele în vestul Germaniei. Campusul din Hamm este situat în partea de est a orașului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Tragediile în școli pare că nu se mai opresc

Poliția a anunțat vineri că un bărbat a fugit după ce ar fi înjunghiat persoane la o școală din Esslingen, în apropiere de Stuttgart, în jurul orei 8.00, ora României.

Fetița și femeia – o supraveghetoare în vârstă de 61 de ani – au fost transportate la spital cu răni care nu le pun viața în pericol.

Școala era închisă în acel moment, dar unii copii erau îngrijiți acolo în timpul vacanței regionale.

Poliția a precizat că ofițerii caută un suspect, care a fost descris ca având în jur de 30 de ani.

Conexiuni între atacator și victime?

De asemenea, anchetatorii strâng informații despre circumstanțele în care a avut loc atacul, inclusiv posibile conexiuni între atacator și victimele sale.

Într-o declarație pe Twitter, poliția a precizat că un suspect a fost reținut.

Potrivit radiodifuzorului regional WDR, un tânăr din oraș a atacat mai mulți studenți, rănind trei femei și un bărbat.

„Ne aflăm la fața locului cu forțe de poliție numeroase și vă rugăm să evitați această zonă”, a adăugat poliția pe Twitter.

 

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.