Bacalaureatul de toamnă se apropie de final. Și de data aceasta le-a pus probleme mari unor elevi. Dar, se pare că unora nu le pasă atât de mult de diplomă.

Tinerii nu mai sunt interesați de BAC

Este și cazul unui absolvent de liceu. Nu prea i-a păsat foarte mult nici în această sesiune de examenul maturității, așa că..după o noapte de cazino, s-a trezit direct la BAC.

„Era o vorbă! Banu vine la omul cu cap, nu cu BAC! M-am descurcat bine la subiectul I şi II, mi-a picat un pic faţa la Blaga. Eram pregătit ceva Harap Alb, O scrisoare pierdută. Asta e prima mea sesiune de BAC, nu m-am prezentat la prima că am fost în vacanţă,” spune un băiat pentru observatornews.

Cu o bluză groasă pe el, dar în pantaloni scurți, cu două pixuri în buzunar și cu buletinul în mână, un băiat a venit direct după o noapte de cazino, să dea bacalaureatul. Liviu este un tânăr din București și speră să obțină o notă cât mai mare, deoarece are mari planuri cu viitorul său.

„A fost destul de bine. Chiar a fost uşor, am scris vreo şase pagini cu tot cu subiectul III. Îmi iese media bine, oricum. La istorie am învăţat, am făcut meditaţii toată vara. Vreau să intru la SNSPA. Să intru în Parlament”, spune Liviu.

Întrebat ce vrea să facă în Parlament, acesta a spus:

„Să mă fac ori bugetar ori parlamentar. Acum depinde ce uşi mi se deschid”, mai spune Liviu.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Liviu este unul dintre cei 35.000 de elevi care s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului de toamnă 2022. Peste 22.000 de candidați înscriși la această sesiune au absolvit liceul anul acesta. Dintre ei, în jur de 6.000 au susținut bacalaureatul pentru prima dată, iar asta înseamnă că fie nu s-au prezentat la prima sesiune din diverse motive, fie nu au putut să se înscrie la examen din cauza corigenţelor sau mediilor neîncheiate.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.