Un fost șofer de microbuz școlar a scăpat de trei ori de urmărirea penală într-un dosar în care este acuzat de agresiune sexuală. Un magistrat a decis, însă, în urmă cu câteva zile, ca cercetările în acest dosar să se reia.

Este vorba despre un dosar penal deschis în anul 2019, după ce mama unei copile de 13 ani din județul Olt a făcut plângere. Dosarul a fost clasat de trei ori, iar mama adolescentei a contestat decizia magistraților de fiecare dată. În urmă cu câteva zile, un judecător a luat decizia ca dosarul să se redeschidă pentru a treia oară.

Procurorii nu găsesc probe, dar judecătorii susțin că fapta există

Mama fetei acuză că procurorii spun că nu sunt probe, însă judecătorii susțin că fapta există.

Totul s-a întâmplat în luna aprilie 2019, atunci când mama unei copile de 13 ani a făcut plângere la poliție. Femeia spunea că fiica ei a fost agresată de șoferul microbuzului școlar. Întâmplările șocante ar fi avut loc de mai multe ori, însă fata a prins greu curaj pentru a-i spune mamei ce se întâmplă. Conform fetiței, „nea Mihai”, o atingea pe sâni și pe fese.

Dosar de agresiune sexuală asupra unor eleve, închis și redeschis de trei ori în trei ani. Procurorii nu găsesc probe

De asemenea, alte patru fete au prins curaj și au povestit și ele lucruri asemănătoare oamenilor legii. Unele chiar mai grave, astfel că plângerile au fost reunite într-un dosar. O altă fetiță a povestit cum bărbatul i-a băgat mâna pe sub tricou și a atins-o pe sâni, după care și-a strecurat mâna pe sub pantalonii scurți ai fetei și a pipăit-o în zona intimă.

Coșmarul fetei a început în 2019

În vara anului 2019, procurorul de caz a clasat dosarul, spunând că declarațiile fetelor nu pot fi întărite de niciun alt mijloc de probă, iar bărbatul a negat acuzațiile. Laura, mamei fetei de 13 ani este singura care a decis să nu renunțe, mai ales că în aceeași perioadă avusese loc în aceeași zonă și evenimentul șocant de la Caracal.

Superiorul procurorului de la Parchetul Caracal a infirmat ordonanţa de clasare, dispunând refacerea anchetei.  Ulterior dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. În februarie 2021 dosarul a fost din nou clasat, din același motiv, că nu există probe. De asemenea, dosarul s-a mai clasat fiindcă anumite gesturi nepotrivite la care fata fusese supusă şi pe care le relatase nu se încadrează în prevederile legii, neconstituind fapte de agresiune sexuală.

Mama fetei: Mă interesează doar dreptatea

 „Ce ar fi trebuit să-i facă, să treacă la fapte?!“, se tot întreabă de atunci mama fetei. Când văd plicul (n. red. – documentele privind clasarea) încep să tremur toată, nu vă spun cum sunt, pentru că eu ştiu prin ce a trecut fata mea, care nu mai ieşea din casă. Nu mă interesează ce spune lumea, nu mă interesează, am spus de la început, nimic altceva decât dreptatea. Şi cheltuielile de judecată, dacă ajungem acolo şi le câştig, le donez, chiar dacă nu ne-a fost uşor să plătim avocat“,  spune Laura, mama minorei.

Bărbatul cercetat susţine în continuare că nu a săvârşit niciodată faptele pentru care este acuzat şi că la mijloc este o răzbunare.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.