Doi elevi de 15 ani din Galați au creat o aplicație dedicată victimelor abuzurilor. Bineînțeles că tinerii au fost premiați pentru această performanță.

Copiii au reușit să dezvolte această aplicație unde oamenii pot trimite mesajel în cazul în care sunt vcitime ale discriminării, corupției, abuzului sau exploatării.

Cum funcționează aplicația

În primul rând, această aplicație există doar în Galați, dar pe viitor se va extinde la nivel național.

Aplicația este foarte rapidă și cu un design prietenos. Așadar, după ce îți creezi contul, sesizarea se va face doar cu un simplu click. Sesizările vor fi trimise de aplicație pe adresele de email ale instituțiilor, după care urmează să fie filtrate automat.

“Prin această formă, practic devenind o singură cale de trimitere şi fiind ceva tipizat, ar putea fi şi de partea cealaltă automatizat şi mai mult, fiind un e-mail tip.

Cu toții ştim că durează foarte mult, cam orice vrem să facem e legat de birocraţie si am spus că de ce nu, e o idee foarte bună”, a spus Vlad Cacenschi, dezvoltatorul aplicației.

Au dezvoltat aplicația într-o lună de zile

Cei doi elevi au reușit să dezvolte aplicația în doar o lună de zile. Pentru moment, aplicația este disponibilă doar în Galați. Pentru a o dezvolta la nivel național, elevii au nevoie de finanțare și speră la sprijinul autorităților.

Această aplicație a fost creată în cadrul unui concurs organizat de Grupul de inițiativă locală. Primăria Galați a reușit să înființeze aceasta asociație cu ajutorul fondurilor europene pentru a transforma orașul.

Organizatorii se mândresc cu cei doi elevi inventatori și își doresc ca toți copiii să urmeze exemplul lor și să se implice în diferite proiecte pentru a ajuta la dezvoltarea orașului Galați.

Adolescenții au primit un premiu în valoare de 5.000 de lei, dar și diplome de excelență cu care se pot mândri peste ani de zile.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.