Scandal la o școală din Fetești! Mama unui copil al Școlii Gimnaziale de acolo face declarații șocante: “Directorul vrea să scape de copiii cu probleme speciale”.

Scandal la Școala Gimnazială Fetești

Mama unui copil de la școala menționată, împreună cu profesoara de sprijin, declară că în clasa fiului său se află mai mulți elevi cu probleme speciale, iar învățătorul și directorul vor să scape de ei.

Mama unuia dintre elevii școlii din Fetești spune că profesoara de sprijin a școlii spune adevărul. Aceasta a declarat la Acces Direct că mai mulți elevi cu probleme speciale sunt discriminați de către colegi, iar învățătorul și directorul vor să scape de ei.

Directorul a anunțat că va lua măsuri

Aceasta a declarat că într-una dintre ședințele ținute de directorul unității școlare, a anunțat că mai multe măsuri vor fi luate pentru ca elevii de etnie rromă, precum și cei cu probleme să fie eliminați din colectiv.

Desigur că părinții sunt foarte revoltați de cele auzite, dar chiar și așa, 2-3 dintre tutori au fost de acord cu această decizie luată de director și învățător. Este de nedescris unde s-a ajuns cu discriminarea.

”Doamna director și învățătoare ne-a spus nouă părinților că vrea să curețe clasa de acești copii de etnie rromă și cei cu cu nevoi speciale”, a spus mama unuia dintre copii din clasa celor cu dizabiliăți, potrivit spynews.

Foarte mulți părinți din România au sunat la Acces Direct și s-au plâns că situația din România în privința sistemului de educație este foarte complicată, iar copiii lor se pare că au fost discriminați pe tot parcursul procesului instructiv-educativ.

Din păcate, astfel de cazuri devin din ce în ce mai dese, așa cum reiese și din declarațiile părinților. Aceste discriminări se întâmplă în școlile mici, unde controlul aparține în totaliltate directorului de acolo și profesorilor.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.