Se deschide prima rundă de înscrieri în programul DiscoverEU. Elevii și tinerii de 18 ani pot explora Europa cu trenul.

Între 7-21 aprilie, tinerii și elevii care trăiesc în țările ce participă la programul Erasmus+ vor putea candida pentru unul dintre cele 35 000 de permise de călătorie gratuite. Începând cu această rundă de înscrieri, participanții selectați vor primi un card de reduceri DiscoverEU cu reduceri la vizite culturale, activități de învățare, sport, transport local, cazare, mâncare etc.

Ce este DiscoverEU

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care vă oferă posibilitatea de a descoperi Europa prin experiențe de învățare. Călătorind predominant cu trneul (există excepții pentru a le permite celor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), veți descoperi peisajele uimitoare ale Europei și varietatea de orașe și localități. Vă puteți înscrie în timpul celor două runde de înscriere care au loc în fiecare an. Candidații selectați primesc un permis de călătorie.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, declară:

“Astăzi, oferim 35 000 de oportunități de călătorie în întreaga Europă pentru tinerii în vârstă de 18 ani, în completarea celor 130 000 de permise deja alocate începând din 2018. Obiectivul nostru este de a oferi unui număr cât mai mare de tineri șansa de a călători, de a descoperi noi locuri și de a avea întâlniri de care își vor aminti toată viața. Toate cele bune pentru toți participanții!

Toți candidații născuți în perioada 1 iulie 2003-30 iunie 2004, care au completat quiz-ul de selecție, vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 iulie 2022 și 30 iunie 2023. Persoanele majore, care au împlinit 18 ani în cea de-a doua jumătate a anului în curs, vor putea candida în a doua rundă a programului care va fin în octombrie.

Margaritis Schinas, vicepreședinte pentru promovarea modului nostru de viață european, a declarat:

 „DiscoverEU le oferă tinerilor mai multe oportunități de a călători decât oricând. Cu ocazia Anului european al tineretului, sărbătorim tinerii. Datorăm acest lucru unei întregi generații care nu a putut călători în ultimii doi ani. Mult succes tuturor!”

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.