Mai mulți studenți ai Universității din New York din Shanghai s-au sinucis pe fondul lock-down-ului, în timp ce școala a încercat să mușamalizeze acest lucru, a scris Rebecca Karl, profesor la NYU, într-un e-mail din 25 aprilie, într-o afirmație explozivă adresată colegilor din facultate, scrie NYPost.

Foarte mulți studenți se sinucid

“Am auzit că au existat deja mai multe sinucideri în rândul studenților, toate acestea fiind ascunse de dragul comodității reputației NYU. Studenții suferă. Multe facultăți suferă și ele”, a scris Karl în e-mailul obținut de The Post.

NYU a negat că ar fi existat sinucideri care au legătură cu lock-down-ul.

“Este foarte dezamăgitor, ca să spunem cel puțin, să vedem un membru al facultății universității bârfind despre ceva atât de serios”, a declarat purtătorul de cuvânt al universității, John Beckman.

Beckman a declarat că un student s-a sinucis cu o lună înainte de lock-down. Karl a refuzat să comenteze.

Lock-down îngrozitor

Cei 26 de milioane de locuitori ai Shanghaiului sunt îmtr-un lock-down continuu din 28 martie. Alimentele și medicamentele aproape că nu se mai găsesc, iar străzile sunt patrulate de autorități în costume de protecție.

Prorectorul NYU-Shanghai, Jeffrey Lehman, a apărut într-o înregistrare video regizată și puternic editată pentru agenția de presă chineză Xinhua, difuzată la 21 aprilie, pentru a minimiza consecințele blocării orașului.

“Fac acest video din izolare. Mă aflu în apartamentul meu. Universitatea noastră se află acum în a patra săptămână de predare online. Sunt foarte mândru de cât de pozitivă și de rezistentă a fost comunitatea noastră în timpul valului de variante B.A. 2 din Shanghai,” a spus acesta.

Observațiile lui Lehman au contrazis în mod clar evaluarea gravă a situației pe care a făcut-o în cadrul unei întâlniri cu facultatea pe 11 aprilie.

Partidul Comunist Chinez menține un control total asupra presei interne, pe care a descris-o în mod tradițional ca fiind “ochii, urechile, limba și gâtul partidului”, potrivit Woodrow Wilson International Center for Scholars, un think tank din Washington DC.

Cuvintele lui Lehman au fost răstălmăcite și încearcă să elimine videoclipul, afirmă NYU.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.