O instituție de învățământ din comuna Țigănași va primi mijloace performante de IT în urma proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Țigănași, județul Iași cu echipamente și dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line” susținut din fonduri europene.

Școala aare în jur de 571 de elevi și preșcolari, precum și cele 46 de cadre didactice. Montarea echipamentelor performante a început pentru elevii de aici.

Se modernizează școlile

Din ce în ce mai multe școli se modernizează în România. La fel și școala din comuna Țigănași. Scopul principal este de a facilita desfășurarea activităților didactice. Finanțarea pentru dispozitivele electronice a ajuns la suma de 1.115.812.47 de lei.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Echipamente IT și digitalizare

Primaria comunei Țigănași a depus în noiembrie 2020 Proiectul „Dotarea unităților de învățământ din comuna Țigănași, județul Iași, cu echipamente și dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line”.

Finanțarea totală a proiectului a ajuns la 1.115.812.47 de lei.

Scopul proiectului este de a achiziționa:

  • 446 de tablete pentru elevi
  • 13 laptopuri
  • 27 sisteme all-in-one
  • 17 camere web
  • 4 camere web conferință
  • 4 ecrane de proiecție
  • 6 routere wireless
  • 26 table interactive.

Echipamentele au ajuns în școli iar montarea lor a început. De aceste noi echipamente vor beneficia cei 571 de elevi și preșcolari, precum și cele 46 de cadre didactice. Vor avea un impact asupra elevilor, fiind o premisă pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare și a creșterii prestigiului școlii în comunitatea locală și județeană.

Pandemia aduce și lucruri bune

Această decizie de a accesa fonduri europene pentru investiția IT a școlii a venit în urma pandemiei. Elevii și preșcolarii au primit aceste tablete ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Finanțările din fonduri europene nerambursabile sunt reglementate de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 144 /2020  privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021 în contextul riscului de infecție cu virusul SARS-Cov-2, publicată în Monitorul Oficial în data de 25 august.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.