Ministerul Educației propune premii pentru profesorii care dezvoltă nivelul de educație financiară a elevilor, precum și introducerea elementelor de educație financiară în curriculumul național.

Scopul, îmbunătățirea sistemului de învățământ

Scopul principal al acestei dezbateri organizate de Ministerul Educației prin care anunță ca așteaptă sugestii și propuneri până la data de 5 mai 2022 este de a îmbunătăți sistemul de învățământ, de a pune accent pe educația financiară în rândul elevilor și adulților din România.

Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul conferinței online Educație Financiară în școli și acasă, susținută de Edupedu.ro în parteneriat cu Școala de Bani și Banca Comercială Română că elevii ar trebui să înțeleagă termenul de inflație. Acesta a mai declarat că aceste informații pot fi predate atât de profesorii titulari, cât și de persoanele specializate în educație financiară.

11 aprilie, desemnată Ziua Educației Financiare

De curând, Klaus Iohannis a promulgat legea prin care în data de 11 aprilie se serbează Ziua Educației Financiare. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Astfel, în această zi, anual, vor fi organizate manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educației financiare.

Elevii și studenții nu sunt educați financiar

Din păcate, atât elevii cât și studenții români nu au educație financiară și asta se vede. Majoritatea nu cunosc termenul de inflație și mulți nu înțeleg de ce toate produsele se scumpesc în unele momente. Cei mai mulți cred că lanțurile de supermarketuri fug doar după profit, ceea ce este parțial adevărat.

Doar că, uneori, lucrurile nu stau chiar așa, iar corporațiile supermarketurilor măresc prețurile din cauza inflației din țara respectivă. Însă, din păcate, la școală nu ne învață nimeni aceste lucruri. Dar, bine că măcar știm comentariul Baltagului pe de rost ca niște roboți..și bine că încă învățăm despre scriitori și opere care datează de zeci de ani.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.