Apar informații noi în cazul profesorului de fizică de la liceul pedagogic din Bacău. Se pare că acesta nu s-ar afla la prima abatere.

Reamintim că părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău îl acuză pe un profesor că le face avansuri elevelor sale și le atinge într-un mod nepermis. Mai mult, se pare că dascălul, care predă fizica, nu s-ar afla la prima abatere de acest gen. Se pare că profesorul ar fi fost anchetat și în anul 2016 pentru același lucru. Pe lângă toate acestea, părinții îl acuză pe acesta și că a lăsat corigenți 22 de elevi din clasă.

A fost sesizată Poliția

În urma acuzațiilor, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bacău a demarat o anchetă, iar specialiștii s-au deplasat la liceu pentru a vorbi cu toate părțile implicate. În urma verificărilor, instituția a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție, care a deschis o anchetă penală.

„Unele dintre aspectele menționate depășesc aria de competență a Inspectoratului Școlar Județean Bacău, determinându-ne să ne adresăm Inspectoratului de Poliție Județean Bacău”, arată ISJ Bacău într-un comunicat de presă.

Conform ISJ Bacău, dascălul nu este la primul scandal de acest gen. El a fost acuzat și în anul 2016 de aceleași lucruri, de mai mulți părinți. Atunci s-a demarat o anchetă, iar profesorul a primit un avertisment scris.

Detalii șocante în cazul profesorului din Bacău acuzat că face avansuri elevelor. Dascălul nu se află la prima abatere

22 de elevi, lăsați corigenți

Atingerile nepermise nu sunt singurele probleme reclamate de părinți. Ei sunt revoltați și de faptul că profesorul le pune note extrem de mici copiilor și îi supune unui stres imens, amenințându-i mereu cu note scăzute.

„Din verificările noastre, sunt 22 de elevi corijenți la fizică. Nu este o situație tocmai normală, e mai bine de jumătate de clasă în această situație”, a confirmat Anca Egarmin, inspectorul general al ISJ Bacău.

Profesorul în cauză a trecut de vârsta de pensionare cu doi ani, și activează în baza unei dispense speciale acordate de ISJ Bacău, valabile și pentru anul școlar următor.

Profesorul a dat un punct de vedere pentru emisiunea „Acces Direct”, în care susține că toate acele atingeri ar fi avut loc în cadrul unui experiment.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.