Procurorii din Botoșani au încadrat cazul elevului de 17 ani care a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului la tentativă de omor.

În prezent, elevul în vârstă de 17 ani de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din orașul Flămânzi este internat la Universitatea de Arși a Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași. În acest caz, procurorii au preluat ancheta și fac cercetări pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Se fac cercetări pentru tentativă de omor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a preluat ancheta în cazul elevului de 17 ani din oraşul Flămânzi care a suferit arsuri prin incendiere la şcoală, în timpul orei, fiind făcute cercetări pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Momentan nu se știe cu exactitate ceea ce s-a întâmplat exact în acea zi, în sala de curs. În acel moment copiii aveau oră cu directoarea unității de învățământ care i-a lăsat nesupravegheați. În timp ce profesoara nu se afla în clasă, elevul de 17 ani a luat foc. Unii elevi au fugit din clasă după întâmplare, însă alții susțin că băiatul și-ar fi dat foc singur.

Detalii șocante în cazul elevului din Botoșani care a fost ars în timpul orei: Pielea era jupuită/ Decizia procurorilor

La rândul său, copilul și-a sunat tatăl și i-ar fi spus că i-a dat foc un coleg de clasă. Ajunși la fața locului, salvatorii l-au transportat pe băiat la un spital din Botoșani. Medicii au constatat că starea lui este prea gravă, așa că l-au transportat la Spitalul de Arși din Iași.

Director interimar: Avea urme de arsuri, pielea era jupuită

Marinela Guraliuc, director interimar al liceului, a declarat că profesoara cu care avea oră, director la momentul respectiv, a chemat-o imediat să-i arate ce s-a întâmplat.

 „Avea urmele de arsuri, era pielea jupită și s-a dus la baie să se răcorească, îi era și sete. Eram speriați și noi, că eu sunt mamă și știu ce înseamnă,” a adăugat directoarea interimară a liceului.

Ea atrage atenția că băiatul care a fost incendiat suferea de o tulburare. Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani a demarat o anchetă în acest sens, însă directoarea cu care aveau oră copiii și-a dat demisia imediat după incident.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.