Numărul profesorilor care agresează sexual minori începe să crească, devenind un fenomen extrem de îngrijorător. Dacă în urmă cu două zile un profesor de matematică din Botoșani a fost arestat preventiv pentru acest lucru, acum este cazul unui profesor de limba română din Constanța.

Laurențiu Alexandru Ciorogaru, profesor de limba și literatura română în cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir a fost arestat preventiv pentru corupere sexuală a minorilor. Acesta a fost de curând director al Liceului Tehnologic „Concord” din Constanța, unitate de învățământ privată.

Profesor din Constanța, arestat preventiv pentru corupere sexuală a minorilor

Acum, profesorul este cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Pe numele său a fost deschis său un dosar penal pentru corupere sexuală a minorilor, în formă continuată. Potrivit Ziua Constanța, faptele respectivă ar fi avut loc chiar în timpul orelor de curs. Recent, oamenii legii au solicitat instanței să înlocuiască măsura controlului judiciar cu măsura arestului preventiv.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, a declarat că elevii au primit consiliere de specialitate. Potrivit portalului instanței, profesorul ar fi atins de mai multe ori o fetiță de 13 ani, pe fese, picioare și în zona inghinală. Aceste fapte au avut loc din luna septembrie 2020 până pe 11 februarie 2022.

Copile de 13 și 14 ani, victimele profesorului timp de doi ani

O altă victimă a fost tot o elevă de 14 ani, care a trecut prin același lucru precum cea de mai sus. Tot doi ani au durat aceste acte înfiorătoare.

Astfel, instanța a decis ca profesorul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Totuși, decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Constanța.

Descoperiri șocante despre un profesor din Constanța! Ce le-a făcut unor copile de 13 și 14 ani timp de doi ani de zile
Foto: mecc.gov.md

Președintele fundației „Concord” din Constanța, Dumitru Costea, spune că este șocat și că nu știa nimic despre acest lucru. Profesorul a fost suspendat din funcția de director al acestei unități de învățământ fiindcă nu a mai venit la muncă.

Președintele „Concord”: A fost suspendat fiindcă nu venea la muncă

„Nu mai știu nimic de el, de aproape două luni nu a venit. Chiar nu știam ce se întâmplă. Pardon, de o lună nu a mai venit pe aici. Habar nu am. Acum aud de la dumneavoastră. El era director la noi, dar între timp l-am suspendat, pentru că nu a venit la muncă. Nu puteam să stăm, așa, la telefoane nu răspunde. Nu știu ce se întâmplă. Telefoanele lui sunt la parchet acum. Trebuie să mă anunțe și pe mine cineva, să iau măsuri. Eu chiar aflu ultimul. Rămân blocat la ce aud. Mă surprinde. Sunt șocat. În ultima perioadă am văzut că era abătut, dar nu știam ce se întâmplă. Nu a mai venit și am zis să fie suspendat. Din 2010, până acum, nicio problemă nu am avut cu el. Chiar mă surprinde, rămân șocat ce îmi spuneți“, pentru sursa citată mai sus.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.