Una dintre cele mai cunoscute artiste din România, Delia, a vorbit despre comportamentele agresive ale profesorilor de la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” la adresa elevilor. În acest context, cunoscuta cântăreață trage un semn de alarmă cu privire la fenomenul hărțuirii sexuale în școli.

În mai multe story-uri pe Instagram, Delia a vorbit despre comportamentul profesorilor la adresa elevilor. Ea a spus că nu mai are toleranță pentru astfel de persoane. Reacția Deliei a venit în contextul în care actrița Viorica Vodă a vorbit pe scena Premiilor Gopo 2022 despre experiența ei cu hărțuirea sexuală din lumea teatrului și filmului.

Delia: Abuzurile în școli există și au existat dintotdeauna

Delia povestește că pe vremea când era în liceu, o parte dintre profesorii de muzică le spuneau elevelor cum le-au crescut sânii față de luna trecută. Artista dezvăluie că dascălii pipăiau fetele pur și simplu pe sâni.

„Asta se întâmpla la liceu la Lipatti. Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna. Că alegi să crezi, să înțelegi sau nu… Că te gândești că: „Vai, ea de ce a așteptat 10 ani să povestească?”. Atâta i-a luat. Atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci. Ai drept să judeci agresorul, nu victima”, spune Delia.

Cântăreața trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care tânăra generație de astăzi este expusă unui tipar nociv. Femeile sunt considerate un obiect sexual, spune Delia. Aceasta a mai declarat că se bucură că generațiile cu această gândire vor dispărea de pe fața pământului și se bucură că tendința e spre empatie.

„Deși, dacă dai o simplă ascultare unor piese din trap de astăzi, ai să sesizezi foarte multe „coardo”, „zdreanțo.” Sper că nu așa stau lucrurile și că nu gândesc așa la bază și că e doar o chestie de copil tâmpit care vrea să fie el, nu știu ce vrea să fie. Cât de amuzant e amuzant, adică n-ai cum la 13-14-15 ani să cânți despre „coarde.” Gen, cine te crede?”, a mai declarat artista.

Delia: Nu mai am toleranță pentru jeg uman

Delia a continuat dezvăluirile șocante, spunând că nu mai poate tolera glumele sexuale. Ea a povestit un episod pe care l-a trăit pe când avea 13 ani.

Într-o zi, artista se întorcea de la școală cu flautul în cutie. Când trecea pe lângă un șantier sau chiar și prin curtea școlii, bărbații comentau „Hei, fata cântă la ce atârnă!”. De aceea, artista spune că în ceea ce privește „glumele” despre instrumentele de suflat, nu mai are simțul umorului, amintind de emisiunea la care este jurat la Antena 1.

„Nu, nu mai am simțul umorului. Nu mai am toleranță pentru jeg, efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman. N-ai trăit tu copilăria mea, nu știi cum m-au afectat lucrurile astea. Ți se pare că faci o glumă inocentă, care pentru mine nu e o glumă inocentă. Mie îmi trezește niște lucruri. Îmi faci rău. Nu vreau să-mi faci rău. E atât de simplu”, a mai povestit Delia pe Instagram.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.