În anul 2021, un profesor de 54 de ani care preda la o școală din județul Buzău a fost arestat la domiciliu, fiindcă ar fi sărutat o fetiță de 12 ani, în timp ce aceasta se afla în clasă.

Ulterior el a fost trimis în judecată, fiind acuzat de agresiune sexuală. De curând magistrații au luat decizia împotriva acestuia. Astfel, Nedelcu Ștefan a fost condamnat definitiv de judecătorii Curții de Apel Ploiești la trei ani de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală.

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

În luna decembrie 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Buzău îl condamnase pe fostul profesor la trei ani de închisoare cu suspendare, însă acesta a contestat decizia. Curtea de Apel Ploiești, însă, le-a dat dreptate judecătorilor.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Nedelcu Ştefan, împotriva sentinţei penale nr.1161/17.12.2021 a Judecătoriei Buzău. În baza art. 275 al.2 Cod pr. penală, obligă apelantul – inculpat la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, se arată în încheierea Curţii de Apel Ploieşti.

Decizia incredibilă a judecătorilor în cazul unui profesor care a sărutat o elevă: La câți ani de închisoare a fost condamnat

Decizia Curții de Apel este definitivă, ceea ce înseamnă că bărbatul de 54 de ani nu poate face recurs.

A sărutat o fetiță de 12 ani

Anul trecut, profesorul care preda biologie la o școală din comuna Merei, județul Buzău, a fost plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi sărutat o fetiță de 12 ani. Gestul acestuia a fost surprins de camerele de supraveghere montate ăn casă. Incidentul ar fi avut loc pe 12 iunie. La finalul orei, după ce toţi copiii ieşiseră din clasă, profesorul ar fi închis uşa sălii şi ar fi sărutat pe gură o fetiţă de 12 ani, care rămăsese ultima.

Incidentul a fost sesizat Poliţiei de către conducerea şcolii, profesorul fiind reţinut pentru agresiune sexuală.

Ulterior, cadrul didactic a fost trimis în judecată, iar în decembrie Judecătoria Buzău a dat o primă sentinţă prin care acesta era condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. El a contestat decizia magistraților, însă se pare că judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au ajuns la aceeași concluzie.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.