Cum să treci de la studii de securitate, la cofetărie în centrul Sibiului? O tânără de numai 24 de ani a găsit rețeta succesului.

Pasiune pentru prăjituri

O tânără de numai 24 de ani și-a împlinit visul. Și-a deschis o cofetărie în centrul Sibiului la care visa de când era mică. Aceasta și-a descoperit frumoasa pasiune de mică, când încă locuia cu părinții. Aceștia erau ocupați cu munca și nu aveau timp să prepare prăjituri, iar mai mereu le cumpărau de la magazin, scrie turnulsfatului.ro.

Andradei nu îi plăceau prăjiturile luate de la supermarket, nu aveau personalitate și nu era gustoase. Astfel, aceasta a decis să facă ea propria prăjitură. Rețeta i-a ieșit din prima, așa că a mai făcut și un tiramisu. A avut un succes enorm și în fața rudelor și prietenilor, iar pandemia a împins-o să deschidă și o cofetărie pentru sibienii care au adoptat-o deja de câțiva ani.

Sursa Foto – Turnulsfatului.ro

De la studii de securitate și turism, la cofetărie în centrul Sibiului

Aceasta a urmat studii de securitate, dar nu a făcut o carieră din asta, deoarece nu i-a plăcut foarte mult. Astfel, și-a schimbat drumul și a ajuns în turism până când a râmas fără job din cauza pandemiei. Ca agent de turism călătorea și îi plăcea foarte mult ceea ce făcea, dar a trecut și peste asta. Prăjiturile i-au adus viitorul, pentru că niciodată nu a renunțat la această pasiune.

„La mine în familie nu face nimeni prăjituri. Ai mei au fost foarte ocupați cu munca și întotdeauna au preferat să-și cumpere, doar că la noi la țară nu era cine știe ce de cumpărat. Mie îmi plăceau dulciurile și mereu când mergeam la rude în vizită le mâncam toate prăjiturile pentru că cele pe care le aveam acasă erau fără gust”, povestește Andrada.

Aproape că și-a vândut mașina

Când a ajuns la Sibiu, la întâlnirile cu studenții aceasta aducea prăjituri făcute de ea care au avut un real succes. Prima prăjitură s-a mâncat în zece minute. Apoi, ușor, ușor a început să ducă prăjituri făcutea de ea la zile de naștere, iar chiar înainte de Paște aceasta a rămas fără loc de muncă, își amintește Andrada.

„Chiar înainte de Paști am rămas fără locul de muncă. Nu știam ce să fac. Așa că înainte de sărbători, pentru că nici nu aveam încredere să cumpărăm de oriunde, am încercat eu o prăjitură nouă. Apoi încă una și încă una, îmi petreceam timpul așa. Un prieten m-a rugat să-i fac un tort de ziua lui, așa că i-am făcut. Prietenii care au fost la petrecerea lui au vrut și ei, după care și prietenii lor și uite tot așa. La început luam bani doar pe ingrediente, apoi am cerut și pentru efortul meu pentru că alt venit nu aveam”, spune Andrada.

Comenzile se înmulțeau, iar tânăra deja nu mai făcea față și nici nu mai avea timpul necesar. Astfel, împreună cu iubitul ei, a început să pună bani deoparte pentru un vis frumos – propria ei cofetărie.

Prietenul punea jumătate de salariu deoparte lunar, iar aceasta a vrut chiar să își vândă mașina. Când a auzit tatăl ei acest lucru, i-a dăruit 6.000 de euro ca să nu facă acest pas, iar în total a investit în jur de 25.000 de euro. Acum, aceasta se bucură de propria afacere care are un real succes. Este chiar un exemplu pentru toți studenții care vor să realizeze ceva.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.