Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, îl dă exemplu pe fiul său. Acesta încă poartă masca de protecție la școală chiar dacă restrcițiile s-au ridicat.

Pregătiți pentru un nou val

Alexandru Rafila afirmă că sistemul sanitar din România este pregătit pentru a întâmpina un nou val de COVID. China se confruntă cu noi cazuri de COVID, iar pandemie este departe de a se fi terminat acolo. De aceea, și în România este posibil ca un nou val să își facă loc.

„Noi suntem pregătiți, am eficientizat sistemul ambulatoriu, nu trebuie să mai blocăm urgențele decât în cazurile care cu adevărat au nevoie. Nu cred ca vom mai ajunge în situația în care am fost, vaccinurile utilizate în China au fost producție proprie, altele decât cele utilizate în UE. Populația lor nu este imunizată, este vulnerabilă”, a spus Alexandru Rafila.

Fiul lui Alexandru Rafila poartă mască de protecție

Ministrul Sănătății a confirmat faptul că fiul său încă poartă masca de protecție la școală pentru că așa s-a obișnuit. Așadar, Rafila spune că și ceilalți elevi ar trebui să procedeze la fel ca fiul lui, deoarece luni începe școala, iar copiii au umblat prin nenumărate locuri în această perioadă.

„Băiețelul meu merge la școală, își pune masca din reflex. Nu o poartă la sport. Desigur, nu toți copiii o poartă, dar asta e o recomandare, nu este o restricție”, a spus Alexandru Rafila.

Mai mult de atât, Rafila a subliniat ceea ce se îmtâmplă în China. Multe orașe au intrat în carantină, iar oamenii nu au voie să părăsească locuințele. Țara se află într-o astfel de situație, deoarece a folosit vaccinuri de producție proprie, iar populație este foarte vulnerabilă.

Cazurile de COVID sunt în scădere

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat că numărul cazurilor de coronavirus s-a redus din momentul în care restricțiile s-au ridicat în România (9 martie). Acesta a ținut să precizeze că pandemia nu s-a terminat. De asemenea, de curând, Alexandru Rafila spunea că încă există transmitere comunitară, chiar dacă procentual a scăzut la o rată de 5%.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.