La Evaluarea Națională din acest an, rezultatele au fost mult mai bune comparativ cu anii precedenți. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre această temă.

În opinia oficialului, faptul că în acest an școala nu a fost întreruptă, din cauza pandemiei de coronavirus, a ajutat elevii să aibă rezultate bune la examen. De asemenea, s-au eliminat conținuturile care s-au predat în momentul în care școlile au fost închise.

Ce i-a determinat pe elevi să ia note bune la EN 2022

El a mai menționat, printre motivele acestei situații, adaptarea programei inclusiv prin eliminarea din programa de examen a materiei din ultimul semestru al clasei a VIII-a. De asemenea, partea de recuperare, de ore remediale, cel puțin în ultimele luni, s-a putut realiza într-o manieră mai eficientă.

Un alt motiv pentru aceste rezultate bune este faptul că cei din comisie au calibrat foarte corect subiectele de anul acesta.

„Am spus, întreruperile școlii generează, dacă nu catastrofe educaționale, probleme majore în educație. De asemenea, deoarece programa de examen a fost anunțată în urmă cu multe luni, nu trebuie să uităm faptul că semestrul al 2-la al clasei a VIII-a nu a făcut obiectul subiectelor de examen. Astfel, partea de recuperare, de ore remediale, cel puțin în ultimele luni s-a putut realiza într-o manieră mai eficientă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De ce au fost anul acesta rezultatele la EN mai bune decât în anii precedenți. Explicațiile ministrului Educației

155.561 de absolvenți s-au înscris la EN 2022

În urma publicării rezultatelor la Evaluarea Națională 2022, Sorin Cîmpeanu a ținut o conferință de presă în cadrul căreia a discutat despre mediile obținute de elevii din toată țara.

Astfel, conform oficialului, la EN 202 au fost prezenți 155.561 de copii înscriși, un număr mult mai mare decât în anii precedenți. De exemplu, numărul copiilor înscriși în 2021, este cu 24.000 mai mare decât numărul candidaților înscriși anul trecut.

Cel mai important lucru, spune Cîmpeanu, este că numărul mediilor peste 5 este la un maxim absolut, față de ultimii 10 ani.

Distribuie:

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.