Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că sportivul minune, David Popovici, va primi suma de un milion de lei din partea Executivului drept recunoaștere pentru performanța obținută

„Am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a afirmat premierul Ciucă, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

David Popovici, puștiul minune al României

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câștigat miercuri medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație. Ulterior, sportivul a obținut locul 1 și la 200 de metri liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Cum a ajuns David să practice înotul

Povestea de viață a omului David Popovici este uimitoare. La vârsta de patru ani, acesta a fost diagnosticat cu scolioză. Medicul pediatru le-a recomandat părinților să îl ducă pe copil la înot pentru a se vindeca. Totul a început din acest moment, însă pentru a ajunge la nivelul la care este astăzi, David a trecut prin multe.

La vârsta de patru ani, David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu, unde a fost inișiat de antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea. Chiar dacă nu a mai avut sportivi în familie, David Popovici și-a dorit să ajungă departe. L-a cunoscut pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care se ocupă de Popovici și în momentul de față. Rezultatele au venit după multă muncă.

David Popovici, recompensat de Guvern în urma câștigării celor două medalii de aur. Câți bani primește sportivul de la statul român

 „Primele rezultate au apărut cam la doi ani după ce am început performanţa, adică atunci când aveam nouă ani. Începusem să câştig campionate municipale şi cupe, dar nimic la nivel naţional încă”, povesteşte David.

Apoi, la vârsta 10 ani, a doborât primul record naţional în proba de 50 de metri spate. Era doar începutul vieții sportive a lui David, care astăzi a ajuns să devină dublu campion mondial.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.