Acum că s-a terminat cu Evaluarea Națională, copiii care au absolvit clasa a VIII-a trebuie să-și aleagă liceul la care doresc să meargă.

Târg de licee

Elevii nehotărâți sau care își doresc informații suplimentare au avut parte de un târg, unde au fost prezente licee teoretice, tehnologice, precum și școli profesionale.

Diana este una dintre copiii care au obținut 10 la Evaluarea Națională. Aceasta are media de admitere la liceu de 9.98 și are toate șanșele să meargă la un liceu foarte bun.

”Am ca opțiuni mai multe licee, dar vreau să am mai multe perspective. Prima mea opțiune ar fi Liceul Gheorghe Lazăr, pe profil de Științe ale naturii, mai departe Sf. Sava. Mi-ar plăcea și Spiru Haret, liceu pe care l-au făcut și părinții mei. Am fost și la Ziua porților deschise, este o opțiune”, spune aceasta pentru știrileprotv.

Însoțiți de părinți, sute de elevi au luat parte la acest târg.

”Încă nu m-am hotărât. Sunt între Lazăr și Spiru. De aceea am și venit azi și mă gândesc să vin și mâine. În principal m-am gândit la Uman, Științe sociale, mi se pare un profil mai diferit decât celalalte și are o deschidere mai specială decât mate info sau Științe ale naturii”, mai spune un alt elev.

În jur de 60 de licee din București, atât private cât și de la stat au fost prezente, fiecare cu propria strategie de promovare.

Rezultatele examenului mult așteptat se vor afișa pe data de 30 iunie, iar între 4 – 11 iulie cei mici vor completa opțiunile pentru liceu alături de părinți.

Repartizare computerizată va avea loc pe 14 iulie. Cei care nu au susținut Evaluarea Națională vor fi repartizați la școli profesionale.

În funcția de ultima medie cu care au fost admiși anul trecut elevii, pe primele locuri se află Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Sfântul Sava din Bucuresti, dar si Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.