Orele de joacă în aer liber nesupravegheate pot părea imposibile, în special în timpul anului școlar. Cu toate acestea, având în vedere că vacanța de vară se apropie, acum este momentul perfect pentru a începe să te gândești cum să îți motivezi copilul să se joace afară.

Trecerea de la câteva minute la ore de joacă în aer liber nu se va întâmpla de la sine. Obiceiurile legate de timpul petrecut în fața ecranului sunt greu de eliminat, chiar și pentru adulți. În calitate de părinți, trebuie să ne încurajăm copiii și, uneori, chiar să ne alăturăm distracției.

În primul rând, stabiliți așteptări realiste pentru a introduce mai multă joacă în aer liber pentru copii. Începeți cu 30 de minute, dacă este necesar, și porniți de acolo. Nu ar trebui să dureze mult timp pentru copiii care știu să se distreze. Pentru a vă ajuta să începeți acest obicei vă prezentăm câteva idei.

1. Imprimați un grafic de progres

Graficul de stimulare îi face chiar și pe adulți să fie entuziasmați să încerce o nouă provocare. Poți folosi astfel de grafice pentru a motiva copiii, iar în unele zile, îi poți chiar recompensa.

2. Scoateți afară jucăriile dragi

Ne place această idee simplă. Fiecare copil are niște jucării preferate (sau, cel puțin, alimentate cu baterii) care îi țin ocupați înăuntru. Încurajați-i să ia acele mașinuțe și păpuși de jucărie afară. Poate că pot construi un oraș cu cărămizi Lego.

3. Nu uitați de jucăriile/jocurile clasice de exterior

Dacă nu vreți să țineți evidența a tot felul de piese, nu uitați de jocurile clasice de exterior, care necesită o pregătire și un joc minim. Ce zici de cretă pentru trotuar, găleți, lopeți și corzi de sărit? Este posibil să aveți deja unele dintre acestea prin casă, iar dacă nu aveți, investiția este mică, cu un randament mare de distracție.

4. Lăsați-l să se murdărească

Aceasta ar putea fi o cerere mai dificilă pentru adulți, deoarece trebuie să curețe copiii și să bage hainele în mașina de spălat, dar copiilor trebuie să li se permită să se murdărească (sau să se ude până la piele) atunci când se joacă afară. Fie că este vorba de săpat în pământ, de jucat cu baloane cu apă sau, puțină mizerie este foarte amuzantă și nu strică. Bineînțeles, dacă se joacă cu apă, asigurați-vă că este supravegheat de un adult.

5. Luați masa afară

Când ai fost ultima dată la un picnic? Fă-i pe copii să se simtă mai confortabil să iasă afară în mod regulat și dă-le un exemplu, surprinzându-i cu picnicuri periodice. Luați o pătură, umpleți un termos cu niște limonadă proaspătă, puneți niște sandvișuri, pui prăjit sau borcane de taco într-un coș și bucurați-vă de timp de calitate împreună cu ei.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.