Ministerul Educației a deschis o anchetă privind organizarea Olimpiadelor din acest an care a fost dezastruoasă. Elevii s-au plâns de mâncare, cazare și de condițiile de transport.

Mâncarea a costat 34 lei/persoană, iar bugetul era de 100 lei/persoană

O anchetă a ministerului Educației privind olimpiada de Franceză care a fost organizată la Craiova în acest an, între 18-22 aprilie, ridică semne de întrebare.

“La Colegiul Gheorghe Chițu nu s-a plătit cazare, atunci suta de lei pe zi (n.red alocația de hrană și cazare decontată de ministerul Educației) va trebui justificată prin cele 3 mese,” spunea ministrul Sorin Cîmpeanu, care a pus la îndoială decizia managerială.

Edupedu.ro a aflat cât a costat micul dejul și au descoperit și cât a avut de plătit inspectoratul școlar Dolj pentru toate cele 3 mese pe zi per elev la Colegiul Economic “Gheorghe Chițu”. În urmă cu o săptămână, Daniel Ion, inspectorul general Dolj, a declarat că cele 3 mese ar fi costat 80 de lei pe zi/elev. Mai apoi, contactat de sursa citată, Daniel Ion a declarat că momentan nu are toate devizele de mâncare primite de la toate unitățile de cazare unde au stat elevii olimpici și nu poate aprecia cât au costat mesele pe zi.

Elevii au mărturisit că acele condiții de care au avut parte la cazare, au fost inumane, iar mâncarea pe care au primit-o a fost mai proastă ca la spital (se poate vedea în imaginea de mai jos).

Craiova își "trage" bani din Olimpiade - Mâncarea elevilor de la Olimpiada de Franceză a costat 34 lei/persoană. Bugetul era de 100 lei/persoană
Sursa Foto – Edupedu.ro

Astfel, conform investigației Edupedu, se pare că cele 3 mese asigurate pe zi ale elevilor au costat 34 de lei/persoană, bugetul fiind de 100 de lei per elev. Banii sunt apoi decontați de inspectoratul școlar prin facturile și devizele primite de la cei care au cazat elevii (hoteluri/ pensiuni sau în acest caz Colegiul Economic “Gheorghe Chițu”).

“În jur de 35 de lei pe zi costă per copil, în mod normal toate cele 3 mese la o cantină școlară. Ei au avut în fiecare zi au avut desert și fruct, apă plată”, explică surse pentru Edupedu.ro.

Unt, miere și pateu

În ziua celui mai greu examen, elevii au avut la micul dejun lapte cu cacao sau ceai de plante, unt, miere, pateu. Aceștia au servit la prânz ciorbă de pui, cartofi la cuptor cu cotlet de porc, salată de varză, ciocolată, apă plată, iar la cină: spaghete cu piept de pui și ketchup dulce, iaurt, kiwi apă plată și corn cu fructe.

Săptămâna trecută, Daniel Ion, a declarat pentru sursa citată că: “Cazarea a costat în jur de 20 – 25 de lei pe zi per elev, și restul de bani, 80 de lei pe zi, s-au alocat pentru 3 mese. Am hotărât să fie peste tot același meniu, ca să nu existe supărări între elevi. (..) Poate unora le-a plăcut masa, altora nu.”

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.