COVID-19 vine cu vești bune pentru părinți, dacă se poate spune așa. Aceștia vor beneficia de zile libere atunci când școala suspendă prezența fizică la cursuri.

Lege adpotată

Proiectul de lege a fost adoptat de Plenul Camerei Deputaţilor. Astfel, părinții vor beneficia de zile libere pentru a-și putea supraveghea copiii atunci când activitățile didactive cu prezenţă fizică se suspendă, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.

Astfel, unul dintre părinți va beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv. De asemenea, legea este valabilă și pentru părinții care au în întreținere copii sau adulți cu handicap ce fac parte dintr-o formă de învățământ, se arată în proiect.

Aceste prevederi se aplică părinţilor pentru care locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca. 

Camera Deputaților este decizională, iar senatul deja a adoptat proiectul de lege.

Proiectul de lege

“Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.110/2021 care prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului cu handicap grav neşcolarizat sau care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoana adultă încadrată în grad de handicap sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază,” se arată în proiect.

Zilele trecute, a apărut un studiu conform căruia se pare că din ce în ce mai mulți studenți se sinucid din cauza lock-downului. Mai mulți studenți ai Universității din New York din Shanghai s-au sinucis pe fondul lock-down-ului, în timp ce școala a încercat să mușamalizeze acest lucru, a scris Rebecca Karl, profesor la NYU, într-un e-mail din 25 aprilie, într-o afirmație explozivă adresată colegilor din facultate, potrivit NYPost.

CITEȘTE MAI MULTE AICI – Din ce în ce mai mulți studenți se sinucid – Școala a încercat să mușamalizeze totul

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.