La Costinești încă există prețuri decente. Mii de tineri aleg localitatea în fiecare vară pentru a se distra și pentru a se rupe din cotidian.

Costinești, încă stațiunea prețurilor mici

La Costinești se organizează tabere pentru elevi an de an. Aici, foarte mulți elevi, dar și studenți se distrează vară de vară. Disco Ring era vedeta stațiunii de pe litoral pentru tineri.

În prezent, însă, manelele răsună prin toate difuzoarele, chiar și din hotelurile construite pe vremea lui Ceaușescu. Bineînțeles, nu s-au schimbat foarte multe de atunci. Aceeași gară, unde aștepți în soarele covârșitor, alături de reclamele lipite pe ziduri.

Ca majoritatea stațiunilor de la mare, în sezon estival, este ca un furnicar ziua și noaptea. Cei mai mulți sunt tineri. Un grup de tineri din Harghita au venit pentru a patra oară la Costineşti. Vorbesc cu greu limba română, dar ne înţelegem pe limba distracţiei. „Venim aici pentru că este mult tineret şi muzică şi distracţie“, spune un student din Cluj. Prețurile nu sunt mari, spun ei. Plătesc în jur de 150 de lei pe noapte pentru o cameră într-o vilă, scrie adevărul.ro.

Cu cât poate mânca un student prânzul

Președintele Asociaţiei Patronale Costineşti, Alexandru Bălan, transmite că, în momentul de față, în Costinești se află aproximativ 40.000d e turiști. Întrebat de ce crede că au ales ei această stațiune, el explică:

„În Costineşti, explică el, preţurile sunt mai mici decât în alte părţi. Spre exemplu, un tânăr student poate mânca un prânz cu 23,99 lei. Este vorba de un meniu complet: o ciorbă de perişoare, felul doi cârnaţi olteneşti, salată de varză, o chiflă şi o băutură la alegere. Ca să faci preţul ăsta, cred că ieşi în pierdere sau ai câştig un leu“, spune Alexandru Bălan.

Condiții ca în ’89

Turiștii ce au trecut de prima tinerețe mărturisesc că au ales stațiunea, deoarece este plină de viață. Un cuplu din Deva care aștepta trenul în gară spune că a ales Costineștiul, datorită atmosferei, dar și a prețurilor decente:

„Am stat la particulari, unde am plătit 150 de lei camera pe noapte. Condiţii foarte bune. Nu mergem în Mamaia pentru că acolo apa este murdară şi vegetaţie necurăţată“, spune bărbatul.

Alții afirmă că au dat Mamaia pentru Costinești.

„Până acum trei ani, mergeam la Mamaia cu familia, dar am renunţat, din cauza fiţelor. Venim în Costineşti pentru că ne place mai mult“, mărturiseşte Robert, din Bucureşti, care a venit în vacanţă cu toată familia.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.