Fostul ministru PNL a Mediului, Costel Alexe, are probleme mari cu legea. El este urmărit penal de procurorii anticorupție, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz.

Actualul șef al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, este urmărit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Liberalul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz. În același dosar mai sunt urmăriți penal și alți colegi ai acestuia.

Costel Alexe, un nou dosar penal la DNA

Este vorba despre șeful Serviciului resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, Radu Gabriel Apetrei. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, procurorii anticorupție au decis începerea urmăririi penale și față de Vlad Corneliu Baba, consilier la cabinetul lui Alexe, detașat ca manager interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Costel Alexe, un nou dosar penal la DNA. Pe cine a numit în funcția de director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”

Conform unui comunicat al procurorilor anticorupție, față de Vlad Corneliu Baba s-a extins urmărirea penală și pentru alte infracțiuni. Mai clar, el este cercetat și pentru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării.

Cum se apără liberalul

Procurorii DNA desfășoară cercetări în legătură cu modalitatea în care Vlad Corneliu Baba a fost numit în funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iași. Se pare că acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere. Astfel, s-ar fi adus un prejudiciu de 86.153 de lei bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, reprezentând suma remunerațiilor încasate de către Vlad Baba în baza contractului de management interimar, mai spuneau procurorii DNA.

Costel Alexe a declarat că noua calitate procesuală nu îi afectează munca administrativă. El a declarat că va fi la dispoziția organelor de cercetare penală fiindcă nu are nimic de ascuns și că a respectat legea.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.