O familie care a ajutat o adolescentă ucraineană a declarat că a avut de așteptat cinci săptămâni pentru a afla dacă aceasta poate merge la școală.

Povestea familiei ucrainene

Dave și Pam Rogers, din Telford, au primit-o pe Anastiia, în vârstă de 15 ani, împreună cu sora ei mai mică și cu mama ei, pe 11 aprilie.

După ce s-au înscris pentru un loc la școală prin intermediul sistemului online al consiliului, au spus că au fost întâmpinați cu tăcere.

Consiliul Telford și Wrekin a declarat că lucrează îndeaproape cu școlile pentru a găsi locuri potrivite pentru copii.

Rogers a spus că a fost trimis de la consiliu la școlile la care a depus cererea, ceea ce a dus la multă confuzie.

“Am completat corect totul. Ni s-a spus că vom primi un răspuns în două săptămâni, iar după două săptămâni de așteptare nu am primit niciun răspuns de la nimeni. Am încercat să contactez consiliul local… și încă așteptăm răspunsuri. Am contactat apoi școlile care au spus că depinde de consiliu, dar când am luat legătura cu ei, au spus că depinde de directorii de școli. Am început să sun din nou la școlile locale,” spune Rogers.

Săptămâni de așteptare

După săptămâni întregi de așteptare a unui răspuns, Rogers a spus că a reușit să obțină pentru Anastiia un loc la școală după jumătatea semestrului, dar numai după ce a luat problema în propriile mâini și a sunat la mai multe școli locale.
Dornică să se întoarcă la școală și să își facă noi prieteni, tânăra de 15 ani a declarat că abia așteaptă să întâlnească oameni buni care să o ajute și să petreacă timp cu ea.
“Sper să merg la școală și să-mi îmbunătățesc engleza”, a adăugat ea.
Rogers a declarat că încercarea de a găsi un loc la școală, precum și înregistrarea pentru un număr de asigurare națională și pentru creditul universal, “trebuie să fie mai bine coordonată” pentru a ajuta cetățenii ucraineni să navigheze mai eficient în sistem.
“Oamenii trebuie să fie atenți. Ucrainenii vor să meargă la școală, vor să meargă la muncă”, a spus el.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.